Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Ünlü teknoloji dergisi T3 Magazine,Son 50 yılın en büyük 10 müzik icadını belirledi

walkman:infoteknoloji
Walkman:En büyük müzik icadı
iPod,CD ya da Dolby ses sistemi değil,son 50 yılın en büyük müzik icadı, artık miyadını doldumuş kabul edilen walkman...
Ünlü teknoloji dergisi T3’ün belirlediği listenin zirvesinde yer alan walkman bu yıl 30’uncu yılını kutluyor.İlk olarak 1 Temmuz 1979’da Japonya’da satışa sunulan Sony TPS-L2 model walkman,başlangıçta eleştrir konusu olsa da sonraki yıllarda müzik dinleme alışkanlıklarını temelden değiştirdi.

Walkman,Sony’de çalışan ve Japonya’dan ABD’ye uçarken opera dinlemek isteyen Akio Morita tarafından icat edildi.
İlk çıktığında,pilleirn ömrünün uzun olmayacağı,bu nedenle de kullanışsız olacağı eleştrileerine karşı,ilk üretiminden iki yıl sonra dünyanın en çok satılan teknolojik aleti oldu.İlk çıktığında,döneme göre ucuz bir fiyattan,200 dolardan,satışa sunulan Sony TPS-L2 model walkmanler,10 yılda 50 milyondan fazla sattı.
Listeyi yapan derginin editörlerinden Kat Hannaford walkman’i seçme nedenlerini şöyle açıkladı:“Walkman,müziğe erişme olanaklarımızı,müzik dinleme sıklığımızı ve tüm bir nesli değiştirdi.”
T3’ün listesindeki en büyük 10 müzik icadı şunlar oldu:
1.Walkman
2.MP3 formatı
3.Apple iPod’un ilk modeli
4.CD
5.Napster
6.Doldy
7.DAB Ardyo
8.Boombox
9.Sonos Multi-Room Müzik Sistemi
10.Panasonic Technics DJ deck
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: