Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Vazgeçilemeyen 10 portatif cihaz

blackBerry:infoteknoloji
İnternet odaklı yaşam,beraberinde yüksek teknoloji ile üretilmiş mobil cihazları da getirdi.
Cep telefonlarının yanında sayısal ajanda,GPS alıcıları ve dijital kameralar artık herkes için lüks olmaktan çıktı ve standart cihazlar haline geldi.Howstuffworks isimli İnternet sitesi,hayatımız için artık olmazsa olmaz hale gelen 10 elektronik cihazı açıkladı.

1.BlackBerry:Bazı insanlar BlackBerry'lerin ofisten dışarı rahatça çıkmanıza, ailenizle ya da arkadaşlarınızla vakit geçirmenize imkan tanıdığına inanıyor.
2.Akıllı telefonlar:Uzmanlaşmış,cep boyutundaki cihaz işlerinizi tamamlamaya yardım etmek için tasarlandı.Akıllı telefon sayesinde telefon görüşmelerinizi yapabilir,takvim ve adres defterinizi yanınızda taşıyabilir, müzik çalabilir,yönünüzü bulabilir,fotoğraf çekebiliir,maillerinizi kontrol edebilir ve bunun gibi birçok şey yapabilirsiniz.
3.Taşınabilir media merkezleri:Bu sistem ile uçakta bile olsanız televizyon şovları ya da film izleyebilir,müzik dinleyebilir ve dijital fotoğraflarınızı görebilirsiniz.
4.Dijital kameralar:Bundan yaklaşık 10 yıl önce,yaptığınız işin sonucunu görmeden önce filminizin banyo edilmesini beklemek zorundaydınız.Dijital çağda,çekin ve izleyin.Fotoğraflarınızı e-maille arkadaşlarınıza göndermek,web sitenizde yayınlamak ya da kendi ayarlarınızı yapmak isterseniz dijital fotoğrafçılık emrinizdedir.

5.iPod'lar:2001 yılında Apple, duyulmamış 5 GB'lık depolama kapasatesiyle MP3 çalar olan iPodları piyasaya çıkardı.iPod ile şarkı dinleyebilir,film izleyebilir,oyun oynayabilir,fotoğraflarınıza slayt şeklinde bakabilir ve istediğiniz türdeki herhangi bir dosyayı saklayabilirsiniz.

6.GPS alıcıları:Bir GPS alıcısı,uydu sinyallerini kullanarak dünya üzerindeki bir yerin kesin olarak yerini saptıyor.Pusuladan sonra navigasyondaki en büyük icat olan GPS alıcısı,size nerede olduğunuzu, nerede bulunduğunuzu,nereye gittiğinizi ve orada ne kadar kaldığınızı söylüyor.
7.Uydu radyosu:Uydu üzerinden yapılan radyo yayınlarını alabilen Sirius ve XM markalı cihazlarda,yüzden fazla müzik,haber,spor ve eğlence kanalı bulunuyor.Artık birçok yeni araba modelinde uydu radyosu fabrikada yerleştiriliyor.

8.Gürültüyü azaltan kulaklıklar:Ortamdaki gürültüyü iptal etmesini sağlayan kulaklık,gürültüyü tamamen ortadan kaldırıp,sıfırlayamıyor.Ancak,örneğin uçak içindeki uğultuyu radikal şekilde azaltıyor,böylece uzun uçuşlarda uğultudan kafanın şişmesini ve dolaylı yorgunluğu azaltıyor.Müzik dinlemek şart değil,içine pil takılıyor ve aktif hale getirilerek bir nevi kulak tıkacı gibi kullanılabiliyor.
9.Akıllı saatler:Teknolojideki trend daha küçük cihazlara bağlanabilirlik özelliği sağlamak.Teknolojik gelişmelerde bir sonraki adım akıllı saatler.Yeni kol saatlerinden haber,hava durumu,spor,hisse senetleri,burçlar,anlık mesaj ve e-postaya erişim özellikleri bulunuyor.
10.Yeni nesil cep telefonları:Herkes için imkansız olan yeni cep telefonlarının özelliklerine ancak birçok teknoloji hayranı ve ay başını nasıl getireceğini düşünmeyen insanlar sahip olabiliyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: