Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

CEP TELEFONU KULLANICILARINA TAVSİYELER

infoteknoloji
''Cep telefonuyla konuşurken, kapalı alanlar tercih edilmemelidir. Baz istasyonuna ulaşmak için cep telefonu daha yüksek değerlerle çalıştığı için konuşan kişi daha fazla radyasyona muhatap oluyor. Açık pencereye dönük vaziyette konuşursa, bu etki azalıyor.

Gücü yüksek, pil süresi uzun telefonlar tercih edilmeli. Pilin gücü ne kadar azsa vücudun konuşma anında maruz kaldığı radyasyon o kadar fazla oluyor. Bu nedenle cep telefonu satın alırken, SAR değeriyle birlikte pilin dayanma süresinin uzunluğuna da dikkat edilmeli.

Cep telefonlarını genelde cebimizde taşıyoruz. Telefon ilk çaldığında şiddetli radyasyon dalgası olduğundan, bu zararlı etkiyi en aza indirmek için cep telefonumuzu cebimizde taşıyacaksak, ekranı vücudumuza bakacak şekilde taşımalıyız. Ayrıca cep telefonunu, çağrıyı cevapladığımızda mümkün olduğu kadar geç kulağımıza götürmeli, en az bir saniye beklemeliyiz.

Cep telefonunu, mümkün olduğunca beynimizden uzak tutmalıyız. Bunun için çözümlerden biri de mesaja yönelmek olabilir.''
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: