Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Objektiflerin Yapısı

Objektiflerin Yapısı:infoteknoloji.blogspot.com
Objektif,kameranın ön kısmında bulunan mercekler topluluğudur.Bu mercekler vasıtası ile ışığın yönü değişir ve görüntü CCD üzerine düşürülür.Mercekler görüntüden yansıyan ışığı kırarak bir odakta toplar.Böylece gerçek yaşamdaki üç boyutlu nesnenin iki boyutlu benzeri CCD üzerinde oluşur. Objektifler yapı itibariyle ikiye ayrılırlar:

1-Sabit Odak Uzunluklu Objektifler:Odak uzunluğu değişmeyen objektiflerdir.Genelde sinema sektöründe tercih edilir.Video kameralarda pek kullanılmaz.Kendi aralarında da üçe ayrılırlar.
a-Geniş Açılı Objektifler(The Wide-Angle Lenses)
b:Normal Objektifler (The Normal Lenses):
c:Dar Açılı Objektifler (The Narrow-Angle Lenses):

2-Odak Uzunluğu Değiştirilebilen Objektifler:Netliği kaybetmeksizin değişken odak uzaklığı sağlarlar. Zoom objektifler adıyla bilinirler.Sabit odak uzunuluğu olan objektiflerde ise bu mümkün değildir.Sabit odak uzunluğu olan objektiflerde görüntünün boyutunu değiştirmek için merceğin yada nesnenin konumunu değiştirmek gerekir.Sinema sektöründe de zoom objektifler kullanılır.Video kameralarda ise genelde zoom tipi objektifler kullanılır.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: