Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Dokunmatiklerin Zayıf Yönleri(Pil canavarları,düşünme araları ve görüş sorunlar)2

Dokunmatik ekranlı telefonların birçoğu donanım sorunlarıyla boğuşuyor: Pil ömrü,ekran parlaklığı, yavaş işlemciler ve hassas olmayan ekranlar dokunarak kullanmanın bütün zevkini yok edebiliyor.

Pardon, burada bir priz var mı?
Ne kadar büyük ekran,o kadar fazla güç tüketimi-mantıklı bir sonuç.Ama çoğu Telefon geliştiricisinin göz ardı ettiği bir konu.Örneğin HTC'nin Touch Pro'su en yüksek sinyal gücünde bile ancak üç saatlik bir görüşme sağlıyor.Touch Diamond2ondan da kötü:2,5 saat.Bu gün içerisinde fellik fellik priz aramanıza sebep olabilir.Duvara bağlı bir cep telefonu istemiyorsanız bu konulara dikkat etmelisiniz.
Son senelerde pil teknolojisinde büyük gelişmeler olmadı.Yakıt hücreleri hâlâ bilimkurgu flimleri kadar uzak.Ama pil ömrünü uzatan teknolojiler var.Örneğin Samsung'un i8910 HD'de kullandığı AMOLED ekranlar.Daha az enerji tüketen ve daha parlak,daha keskin ve daha gerçekçi renklere sahip bu ekranlar ne yazık ki diğer üreticilerde yok.



Gölge oyunlarıPlajda rahat rahat uzanırken çalan cep telefonunuzda kimin aradığını görmek ya da bir kısa mesaj yazmak kimi telefonlarda hiç kolay değil.Ekran parlaklıkları düşük olan kimi dokunmatik ekranlılar kullanıcılarına oldukça zor anlar yaşatabiliyor.Örneğin Samsung'un AMOLED teknolojisine geçmeden önce çıkardığı i900 Omnia.Aynısı HP iPAQ Data Messenger için de geçerli.Hatta bazı iPAQ kullanıcıları telefonlarının normal gün ışığında bile kullanılamadığından şikâyetçi.




Lütfen bekleyin...Dev bir ekrandaki grafik gösteriler işlemci gücü de gerektiriyor.Ama bu da çoğu dokunmatik ekranlı telefonda atlanılan bir konu.Özellikle Windows Mobile kullanan telefonlarda bu bekleme süreleri oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor.Arka planda çalışan yazılımlar yüzünden diğer işlemler oldukça yavaşlıyor.Bu yüzden HTC,Touch Diamond2 gibi Windows Mobile'lı cihazlarında 528 MHz'lik işlemciler kullanıyor.Sony Ericsson G700 ise bunun yarısıyla idare etmek zorunda kalıyor.Ama bu durum değişmek üzere.Çünkü bu sorunu fark eden üreticiler hızlı işlemciler kullanmaya başlıyorlar.Bunun en canlı örnekleri ise Toshiba'nın 1GHz'lik işlemciye sahip telefonu TG01 ve Samsung'un ek bir grafik işlemcisi de olan 800 MHz'lik i8910 HD'si.

Ama insanı sinir eden bu bekleme sürelerinin tek sorumlusu işlemciler değil. Hassas olmayan dokunmatik ekranlar da işlemciler kadar suçlu.Örneğin yine Samsung i900 Omnia bu konuda başarısız olanlardan.Basıp basmadığınızı anlayamıyorsunuz.RIM'in bu konuda Blackberry Storm'daki çözümü ise algıladığında yaptığı titreşimi.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: