Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

GOOGLE YENİ PROJELERİNİ BİR BİR ORTAYA ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR

Google ve Qualcomm’un iş birliğiyle 3 boyutlu veri algılama projesi olan 3 boyutlu kameraya sahip Project Tango telefonu üzerine çalışmalar yapıldığı duyuruldu!3D yazıcıların yaygınlaşmasıyla birlikte birçok yerde kullanılır oldu. Yazıcıdan sonra insanların“3D tarayıcı”aradıklarına ve modelleme yapmak için çalışmalar yaptıklarına şahit olmaktayız.
Akıllı telefonlar için bu tarz uygulamalar yapılsa da alan derinliği iyi sağlanmayan bir kamera sensörünün 3 boyutlu algılamasını beklemek çok saçma bir durum.Google‘da bu durumu çözüme kavuşturmak adına Qualcomm ile iş birliği yaparak Project Tango adını verdiği proje üzerinde çalışmalar sürdürüyor.Hatta bu projenin ilk ürünü olarak piyasaya çıkan Project Tango Tablet geçtiğimiz gün 512 dolarlık fiyat etiketiyle teknoloji marketlerde yerini aldı.
Google ve Qualcomm’ın ortaklaşa yürttükleri Project Tango Phone cihazı üstünde çalışmaların devam ettiğini gösteriyor. Cep telefonu ile nesnelerin 3 boyutlu haritalarını çıkartmak hem kolay hem de fazlasıyla kullanışlı bir hal alacağa benziyor.

Project Tango Tablet’in Özelliklerine bakacak olursak;
7 inçlik 1920×1200 IPS ekran
Kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı Corning Glass
Nvidia Tegra K1 İşlemci
Android 4.4 KitKat işletim sistemi
4 GB RAM belleği
128 GB depolama kapasitesi
NFC ve LTE bağlantı desteği
Micro-HDMI ve USB 3.0 bağlantı desteği
MicroSD ve SIM kart yuvası
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: