Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony de YouTube masasına oturdu

Büyük film stüdyoları birer birer YouTube'la anlaşma sırasına giriyor, son olarak ise kapıyı Sony Pictures çaldı. Sony de YouTube masasına oturdu   Büyük film stüdyoları birer birer YouTube'la anlaşma sırasına giriyor, son olarak ise kapıyı Sony Pictures çaldıYouTube'un yadsınamaz izleyici kitlesi, lisanslı ürünlerine yayınlamak isteyen film stüdyolarının kendine çekmeye devam ediyor. Disney Yayın Grubu'nun ardından şimdi de Sony Pictures Youtube'la anlaşma aşamasındaymış.

Korsan videoların yayınlanmamasına çok büyük çaba harcayan YouTube, bu sayede televizyon kanallarından ve film stüdyolarından telif hakkı davaları yerine yayın hakları anlaşması talepleri almaya başladı. En son duyumlar ise Sony Pictures'ın uzun metrajlı sinema filmlerinin Youtube'da izlenebilmesi için siteye başvurduğu yönünde. Anlaşmanın ayrıntıları tam olarak açıklanmasa da ilk aşamada 15 kadar Sony Pictures lisanslı filmin, YouTube'un içeriğine eklenmesi söz konusu olabilir.

YouTube bu anlaşmanın da altından kalkabilirse, daha birçok film stüdyosunu kendine çekmesi mümkün görünüyor. Sitenin reklam ve tanıtım gelirlerinin 500 milyon dolar düşeceğini tahmin ettiği 2009 yılı, bu durumda o kadar şanssız bir yıl olmayabilir.

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: