Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Samsung SP-P400B Ürüne Genel Bakış

Gün geçtikçe daha da küçülen projektörler iyiden iyiye taşınabilir hale geldi. İstediğimiz yere rahatça götürebileceğimiz modeller arasına Samsung da yeni bir model ekledi.




Samsung projektörler arasındaki yerini alan SP-P400B modelini sizin için inceledik. Oldukça küçük bir projektör olan P400B, sadece 900 gram ağırlığında. Ebatları da bir elden biraz daha büyük. Yuvarlak hatları ve parlak siyah kaplamasıyla tasarım açısından da başarılı olan projektörün lensi sürgülü metalik görünümlü plastik bir kapakla koruma altına alınmış. Kontrol tuşları beklendiği gibi cihazın üst kısmında bulunuyor. İki yanı siyah ızgara şeklinde açık bırakılmış. Bu sayede daha rahat soğuyor. Lensin yakın olduğu yan yüzde netleme kontrol tekerleği ve fan bulunuyor.
Oldukça küçük olmasına rağmen üzerinde hoparlörü ve kulaklık çıkışı da bulunan P400B ile yakın mesafeden film izlemek istediğinizde kulaklığınızı kullanabilirsiniz. Cep projektörü olarak anılan P400B gördüğünüz üzere cebe sığmayacak kadar büyük, fakat taşımanın külfet olmayacağı kadar küçük. Büyük dizüstü bilgisayar çantalarına dahi rahatlıkla sığabiliyor.

Sadece 800 x 600 piksel görüntü oluşturan P400B'nin görüntü boyutunu duvara/perdeye olan uzaklığıyla ayarlayabiliyorsunuz. Görüntü kalitesini gayet yeterli bulduğumuz P400B, sunduğu çözünürlükle oyun konsollarıyla birlikte kullanmak için de ideal. İnceleme süresince cihazı DVD oynatıcı, TV ve Nintendo Wii oyun konsollarıyla test ettik. Tüm testlerden başarıyla geçtiğini söyleyebiliriz. Eğer yüksek çözünürlük (HD) takıntınız yoksa veya bu furyaya kapılmadıysanız P400B'nin ihtiyacınızı tamamın karşılayacağını söyleyebiliriz.
Cihazın üst kısmındaki kontrol tuşları dokunmatik olarak tasarlanmış. Pek belirgin olmayan yazılarla desteklenen kabartma tuşların kullanımı üzülerek söylüyoruz ki pek rahat değil. Açıp kapama olmasa da menülerde gezmek ve gerekli ayarları yapmak biraz sıkıntılı olabiliyor.
Projektörün alt kısmında yüksekliğini ayarlayabileceğiniz küçük bir vidalı ayak bulunuyor. Ayrıca hafif ve küçük olduğundan alt yüzde ortadaki üç ayak bağlantı noktası sayesinde masaüstü küçük üçayak aparatlarıyla da kullanabilirsiniz. Bu durumda açı ve yüksekliği çok daha rahat ayarlayabilirsiniz.
Çalışma sırasında oldukça sessiz olan P400B, sadece 28 dB ses üretiyor. Bu da piyasadaki çoğu projektörle kıyaslanamayacak kadar sessiz olduğu anlamına geliyor.
150 lümen parlaklık sunan Samsung SP-P400B, gün ışığı ile aydınlatılmış (doğrudan perdeye veya duvara gün ışığı vurması hariç) ortamlarda dahi izlenebilir ölçüde parlaklık sunuyor. Yaptığımız denemelerde 2 metre mesafeden yaklaşık 120 ekran (120 cm, 50 inç) görüntü oluşturduğunu gördük.
Genel özellikleri ve performansıyla değerlendirildiğinde boyutları ve hafifliğiyle oldukça başarılı bir projektör olan P400B, 150 lümen parlaklık seviyesinin oluşturduğu olumsuz intibaya rağmen yeterli parlaklık ve görüntü kalitesi sunuyor.

Samsung SP-P400B Haziran ayında Türkiye'de satışa sunulacak.

Artı: Çok küçük ve hafif olmasına rağmen görüntü kalitesi ve parlaklığı gayet başarılı. Sessiz çalışması da çok büyük avantaj.

Eksi: Dokunmatik kontroller pek kullanışlı değil.

Sonuç: Bu boyutlarda piyasadaki en başarılı alternatiflerden biri. Üstelik istediğiniz yere yanınızda taşıyabilirsiniz.

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: