Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

GPS NAVİGASYON CİHAZI ALMADAN OKUYUN


Yerinizi bulup yolunuzu tarif eden navigasyon cihazları yurt dışındaki kadar olmasa da Türkiye’de de yerini bulmaya başladı. Eğer siz de bir tane satın alacaksanız, bu rehberi okuyun!

Son yıllarda sıklıkla adını duymaya başladığımız ve nadiren de olsa araçlarda görmeye başladığımız GPS (Global Positioning System - Küresel Konumlama Sistemi) cihazlarının sayısı önümüzdeki yıllarda şimdiye kadar olduğundan çok daha hızlı artacağı öngörülüyor. Özellikle cep telefonlarına da giren GPS teknolojisinin kullanıcılara sunduğu avantajlar ve oluşturduğu yeni ekosistem yeni iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Ancak biz satın alma ile ilgili detaylardan önce GPS’in nasıl çalıştığına bir göz atalım.
1973 yılında Amerikan savunma bakanlığı tarafından askeri amaçlarla geliştirilen Navstar GPS ağı dünyayı her 12 saatte bir 30 uyduyla tarıyor ve 5 yer istasyonuyla uyduların uzaydaki durumunu ve konumunu izliyordu.

GPS cihazları konumunuzu ve ilgili diğer verileri (anlık ve ortalama hız, yükseklik gibi) doğru bir şekilde belirlemek için en az 4 uydudan sinyal alabilmesi gerekiyor. Bu aynı zamanda 3B doğrulama olarak biliniyor çünkü GPS antenleri doğru çalışmak için gökyüzünü engellenmemiş olarak görmek durumunda.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: