Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Microsoft öyle bir mouse yaptı ki, her yüzeyi ALGILAYABİLİYOR

Microsoft bilgisayar farelerinin hemen hemen tüm yüzeyleri algılamalarını mümkün kılan “Blue Track” teknolojisini geliştirerek bilişim endüstrisinde standartları yeniden belirledi.

Microsoft Donanım tarafından geliştirilen Blue Track, Kasım ayında Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Optik teknolojinin gücü ve genişliğiyle lazer teknolojinin hassasiyetini birleştiren yeni izleme teknolojisi, tüketicilerin granit mutfak tezgahından salondaki halıya kadar neredeyse tüm alanlarda farelerini kullanmalarını sağlıyor.

Microsoft Donanım: Öncülüğün Tarihi

1999 yılında ilk optik fareyi kullanıcılara sunan Microsoft Donanım 26 yıllık geçmişi boyunca, bilgisayarların en etkin ve kolay bir şekilde kullanılmasını sağlayacak araçları geliştirerek bu alanda öncülük yaptı.

Fare izleme teknolojileri alanında her zaman çıtayı yüksek tutan Microsoft Donanım, LED ışığı ve sensörü ile kullanıcıların daha fazla alanda kolayca farelerini kontrol etmelerini sağlayarak eski “toplu” fareleri tarih sayfasından sildi. Microsoft, 2005 yılında tanıttığı Yüksek Tanımlı Lazer Teknolojisi ile de farelerin optik teknolojiye kıyasla daha fazla alanda kullanılmasına olanak sağladı.

Microsoft Donanım, Blue Track teknolojisini geliştirirken, taşınabilir bilgisayarların kullanımı yaygınlaştıkça, insanların istedikleri yerden bilgisayarlarını kullanmalarını sağlayacak farelere ihtiyaç duyduğu tespitinden yola çıktı.

Tıpkı insanlar gibi farklı ortamlarda çalışabilen fareler

Microsoft’un Blue Track Teknolojisi, taş zeminden halıya kadar, optik ve lazer farelere kıyasla daha fazla yüzeyde çalışıyor. Bununla birlikte, yeni teknoloji aynalı ve cam yüzeylerde çalışmıyor. Microsoft imzalı görüntü sensörü ve piksel geometrisi ile bütünleşen optik mimari, yüzeyin yüksek kontrastta resmini oluşturarak benzersiz bir izleme doğruluğu sağlıyor. Farenin alt kısmından çıkan Blue Track Teknolojisinde kullanılan ışık huzmesi, günümüzde kullanılan lazer farelere oranla dört kat daha geniş olduğu için daha büyük resimlerin yakalanmasına olanak veriyor. Ayrıca kırmızı ışığa ve lazere oranla yüzeyin daha iyi algılanmasını sağlıyor.

KAYNAK:net haber
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: