Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Kablosuz şarj dönemi başlıyor


Intel, geleceğin iş ve internet dünyasına yön verecek yenilikçi teknolojileri tanıttı. Yeni teknolojiler sayesinde cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar kablosuz şarj edilecebilecek.

SAN FRANCISCO - ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen Intel Geliştiriciler Forumu'nda geleceği yön verecek teknolojiler tanıtıldı.

Intel'den yapılan açıklamada, forumda, "ultra" taşınabilir dizüstü işlemciler, Yahoo ile ortaklaşa geliştirilen televizyondan internet, eylül ayında piyasaya sürülecek yeni işlemciler ve elektriğin kablolara gerek kalmadan iletilmesi üzerine geliştirilen projenin tanıtıldığı bildirildi.

Açıklamada, internetin, Yahoo ve Intel işbirliğiyle televizyon ekranlarına taşındığı "Widget Channel" projesinin, izleyicilerin televizyon programlarını tamamlayacak web tabanlı uygulamalarla etkileşime girmelerini ve seyretmelerini sağlayacağı kaydedildi.

Intel'in, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar veya şarja ihtiyaç duyan benzer tarzdaki cihazların elektrik prizine ihtiyaç duymadan şarj olabilmesine imkan tanıyan projeyi de hala geliştirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Yeni teknoloji, aynı frekansta rezonansa giren elektrik bobinlerinin belirli bir mesafeden birbirine enerjiyi aktarabilmesi prensibini kullanıyor. Intel araştırmacılarının IDF'de sergilediği düzenekte, bir metre uzaktaki enerji kaynağından 60 watt'lık bir ampulü yakacak kadar enerjinin aktarımı başarıyla tamamlandı. İlk başta sahip olunan enerjinin yüzde 75'i de kaybedilmeden tutulabildi" denildi.

IDF'nin açılışında konuşan Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, teknolojiyi sağlık, eğitim, ekonomi ve çevreye ilişkin zorluklara karşı kullanabileceklerini belirterek, "Hiçbir ulus veya şahıs bu sorunlardan etkilenmemiş olamaz" ifadesini kullandı.

Barrett, Intel'in eğitim, sağlık, ekonomi ve çevreye ilişkin ihtiyaçları karşılamak amacıyla teknolojiyi kullanan yenilikçi fikirler için 4 adet 100 bin dolarlık ödül vereceğini de bildirdi. (AA)

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: