Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Microsoft'un Windows güncellemeleri son mu olacak?

Windows 10,gelişmelere bakılırsa yazılım devinin çıkaracağı son işletim sistemi sürümü olacak.Yani bundan sonra Windows 11,12,13 ve daha ileri bir sürümle karşılaşmayacağız.bugün itibarıyla sonra eren Ignite konferansında,Windows 10 ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Konferansta Windows 10’dan bahsedilirken “son çıkan” veya“en yeni”(latest) işletim sistemi yerine,“sonuncu”(last)işletim sistemi ifadesi kullanıldı.

Konuşmacılardan Jerry Nixon,bunu daha açık sözlerle:“Şu sıralar Windows 10’u çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz.Windows 10, Windows’un sonuncu sürümü olacağı için Windows 10’u sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz.”Nixon, geçtiğimiz yıl Windows 8.1’i piyasaya sürerken bile arka planda Windows 10’un çalışmalarına başlamış olduklarını belirtti.İfadelerden anlaşıldığı üzere Microsoft,Windows 10’a klasik bir işletim sistemi yerine sürekli yenilenecek bir“servis” gözüyle bakıyor.
Microsoft bunun dışında Windows 10’un geleceği hakkında veya bir servis olarak nasıl hizmet sunacağı konusunda bilgi vermedi.Sonrası şimdilik bizim yorumlarımıza kalmış durumda.Ancak ilk olarak Windows’un meşhur“Salı Güncellemesi”nin(Patch Tuesday)tarihe karışacağı ön görülüyor.Microsoft bunun gibi büyük güncellemeler yayınlamak yerine,düzenli olarak ufak ufak iyileştirmelerde bulunacak.Böylece Windows 10’un,diğer tüm Microsoft araçlarıyla uyumlu çalışması sağlanacak.

Aslında Microsoft’un bunun çalışmalarını en başından beri yaptığını görüyoruz.Nitekim Cortana,yeni tarayıcı,önemli Windows uygulamaları ve Windows’un mobil ve PC sürümleri aynı anda ve birbiriyle bağlantılı olarak tanıtılmıştı ve öyle de yapılmaya devam ediyor.Microsoft“tüm platformlara tek bir işletim sistemi”mantığını bu kez tutturacağa benziyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: