Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony’den HDV ve DV İçin Hibrid IT Kayıt Teknolojileri

Yayın ve post prodüksiyonda HD programcılığına hızlı geçiş, HD dünyasına giden giriş seviyesi yolu için birçok talebi de beraberinde getirdi. Sony bu gereksinimlere bir Digital HD ürün ailesi ile cevap veriyor. Bu ürünler 1/4 inç HD formatını – HDV formatının HDV 1080i şartnamesi – uyarlarken Sony’nin şu anda piyasada olan DVCAM modellerinin DVCAM/DV kayıt ve oynatım yeteneklerini de koruyor. Ayrıca tüm modeller, 1080i kayıtları için bir aşağı dönüştürme (SD) yeteneğine de sahip.


Bu özellikler bu ürünlerin geçerli SD sistemlerde hemen etkin olmasını sağlarken HD dünyasına da adım adım geçişe olanak tanıyor.Operatörler DVCAM ya da DV formatında çalışmaya devam edebilir ve gerektiğinde HDV’ye geçebilirler, ya da başlangıçta HDV 1080i formatında çalışıp daha sonra gerektiğinden SD down-convert özellliğini kullanabilirler.



Sony 2008’de, profesyonellerin beklediği gelişmiş seçimi sunan iki yeni HDV video kamerayı kullanıma sunmaktan gurur duyuyor: Değiştirilebilir lens sistemi, yerleşik progresif kayıt ve solid state bellek kaydı. 1/3 inç bayonet bağlantılı değiştirilebilir lensler dünyanın ilk HDV el kamerası olan HVR-Z7E ve daha uzun kayıt süreleri için standart boyutlu kasetleri kullanan omuz bağlantılı kamera HVR-S270E. Profesyonel bir CF solid state bellek kartına HDV/DVCAM/DV dosya kaydı olanağı sunan, cihazla birlikte gelen Bellek Kayıt birimi ile düzenli bir non-linear kurgu iş akışı sağlanabilir. Bu çığır açan yeni kameralar 1080/25p HDV yerleşik progresif kayıt modu içeriyor ve HDMI ya da HD/SD-SDI çıkış sunuyorlar. Bu sonraki nesil sistemlerde, HD/SD-SDI çıkışı olan HVR-M35E Video Kaset Kaydedici yer alıyor. Bu yeni çözümler, Sony’nin profesyonel HDV serisinin kullanım esnekliğini geliştiriyor.

Sony’nin profesyonel HDV ürünleri, profesyonel videografları, belgesel yapımcılarını ve düşük bütçede uzun metrajlı film yapımcılarını hedefliyor. HDV ayrıca, HD içeriği kısıtlı ya da erişimi zor yerlerde çekme ihtiyacı olan ana yayıncılar ve kurumsal program yapımcıları için de giderek daha çekici hale gelen bir seçenek. HDV, bunların dışında HD içeriği bir HDCAM yayın ortamına dahil etmek için ideal bir kaynak olarak iş görüyor. Kalite, esneklik ve düşük işletim maliyeti formatın eğitim kurumları ve kiralama şirketleri açısından dikkat çekici olan diğer özellikleri.

Sony’nin HDV ve DV için hibrid IT iş akışlarına yönelik ürünlerinden olan HVR-DR60 sabit disk kayıt birimi, HDV ve DVCAM kameraları için. Basit bir i.LINK kablo bağlantısıyla kameradan gelen HDV, DVCAM ve DV akışlarını kaydedebiliyor ve görüntü dosyaları olarak saklayabiliyor. 60GB dahili sabit disk, yaklaşık 270 dakika kayıt süresi sunuyor.

Sony’nin HDV’ye yaptığı yatırım, popüler HDV 1080i kayıt şartnamesini kullanan HVR-Z7E ve HVR-S270E gibi sıra dışı teknoloji donanımlarında dikkate değer bir gelişime neden oldu. HDV 1080i şartnamesi “MPEG2 Long GOP” sıkıştırma profillerinden birini kullanıyor. Bu son derece verimli ve sağlam “MPEG2 Long GOP” kodek – ayrıca Sony XDCAM HD ve XDCAM EX serilerinde de kullanılmaktadır – kullanıcıların göz alıcı kalitede HD görüntü kaydı yapmalarını sağlıyor.


HVR-Z7E, miniDV video bant kullanarak 60 dakikadan fazla kayıt süresi sunuyor. HVR-S270E’nin ayrıca 4,5 saatin üstünde sürekli kayıt olanağı sunan standart boyutta kaset kullanma seçeneği de var.HDV formatında yerleşik düzenleme uygulamaları çoğu popüler NLE (non-linear kurgu) yazılım üreticisi tarafından destekleniyor. Ayrıca HDV sinyalleri bant olmayan bir medyaya dosya olarak kaydedilebiliyor. Örneğin birlikte verilen CompactFlash (CF) Bellek Kayıt Birimi kullanıldığında görüntüler hızlı non-linear düzenleme uygulamaları için bir CF karta depolanabiliyor. Opsiyonel HVR-DR60 Sabit Diskli Kayıt Birimi de aynı şekilde kullanılıyor; görüntüler birimin 4,5 saatlik kayıt süresi sunan büyük kapasiteli 60GB’lık sabit diskine kaydedilebiliyor.



HVR-Z7E ve HVR-S270E kameralarla standart olarak verilen Memory Recording Unit, kablolama olmadan bu kameralara doğrudan bağlanabiliyor. Standart CompactFlash kartı HDV, DVCAM ve DV dosya kaydı için kullanılıyor. 16GB kart yaklaşık 72 dakika, 8GB kart ise yaklaşık 36 dakika kayıt süresi sağlıyor.

HVR-DR60 ve Memory Recording Unit dosya sistemleri için FAT32 kullanıyorlar. FAT32 sayesinde Windows veya Macintosh bilgisayarı herhangi bir sürücü yazılımı kurmaya gerek kalmadan kayıt ortamını harici bir sürücü olarak tanıyor. FAT32 ile mümkün olan en büyük dosya kayıt boyutu 4GB ki bu, yaklaşık 20 dakika kayıt süresi sağlıyor. Bu boyut aşılırsa kalan çekim ayrı bir yeni dosya olarak kaydedilir. Ancak Sony Recording Unit Utility Software ve uyumlu NLE yazılımı bölünen M2T dosyalarını birleştirebiliyor, böylece NLE sisteminde duraksama olmadan tek bir dosya olarak kurgulanabiliyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: