Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony Anycast Station ile Her Yerden Canlı Yayın

Show TV Teknik Genel Müdür Yardımcısı Erkal Filiz’den kullandıkları Anycast Station hakkındaki düşüncelerini aldık:“SNG araçlarımızda kullandığımız Anycast cihazı bizleri 2-3 kameralı prodüksiyonların yapımında pratik uygulaması nedeniyle çok rahatlattı. Ayrıca, taşınabilir özelliği sayesinde, SNG araçlarımızın hepsinde kolaylıkla kullanabilme şansı yarattı. Anycast hangi aracımız müsaitse,o aracımıza çok kameralı prodüksiyon yapma şansı veriyor. Dolayısıyla SNG araç planlamasında işletmeciye inanılmaz bir kolaylık sağlıyor.Cihazın dijital (SDI) ve analog (kompozit) girişlerinin olması,kullanıcıya analog ve SDI çıkışlı kameraların aynı prodüksiyonda kullanılma şansını veriyor.Cihazın VGA girişi,Laptop’lar aracılığı ile prodüksiyon içerisine SD kartlar kullanılarak çeşitli insert’lerin yapılmasına da müsaade ediyor.

Görülebilen tek dezavantajı ise monitor imkanlarının kısıtlı olduğu SNG araçlarda veya flyaway kullanılarak yapılmaya çalışılan canlı yayınlarda cihaz üzerinde varolan LCD monitörlerin küçük olması.

Kısacası, Anycast’i her SNG araca reji ekipmanı kurmaktan daha pratik ve maliyeti daha düşük bir çözüm olduğu için tercih ettik.”

Sistem, harici hat çeviricileri kullanmadan ve resim kalitesini bozmadan video ve bilgisayar kaynakları arasında canlı geçişe imkan veren sinyal işleme gerçekleştirmektedir.

Anycast Station sistemi program dağıtımında da esnekir. Kullanıcı doğrudan sistemden canlı yayın için TV vericisine programları gönderebilir, banda kayıt yapabilir, anahtarlanan program çıkışını doğrudan büyük ekranlara verebilir, harici disk sürücülere giriş kaynaklarını ve PGM çıkışını kaydedebilir, ve canlı veya isteğe bağlı olarak programları web’e akış olarak verebilir.

 AWS-G500 ve AWS-G500HD sistemleri, uzaktan televizyon yayınları,ürün tanıtımları,etkinlik ve canlı sahneleme, konferans,seminer ve uzaktan eğitim gibi alanlarda kullanılabilen,mantıklı tasarımlı ve kolay kullanımlı araçlardır. Anycast’e 6’ya kadar kamera bağlamak mümkündür
Anycast Station,profesyonel sonuçlar ve seyyar kullanım isteyenlerce kullanılabilecek bütünleşik,portatif ve kullanımı kolay bir çözüm.“Hepsi bir arada” tarzı tasarımı,kurulum ayarları süresini en aza indiriyor ve kolayca taşınmasına imkan veriyor.RGB ve video giriş çıkışları gibi canlı olay içeriği prodüksiyonu için gereken profesyonel özelliklerine rağmen 8 kg ağırlığıyla elle taşınabilecek kadar hafif.

Anycast Station,yüksek kaliteli bir görüntü prodüksiyon masası,ses mikseri,geniş LCD ekran, akış kodlayıcısı ve sunucuyu aynı yapıda birleştiriyor.Günümüzde görüntü,ses ve çeşitli PC giriş kaynaklarını bütünleştirme ihtiyacı arttığı için Anycast Station sistemi geniş kapsamlı AV ve IT girişleri sağlıyor. Anycast Station’ın iki modeli var: SD çalışma için AWS-G500 ve HD çalışma için AWS-G500HD. AWS-G500 kompozit,S-Video ve RGB SD görüntü arabirimlerine,AWS-G500HD ise HD analog komponent ve HD-SDI arabirimlerine sahip. Opsiyon olarak beş tip arabirim modülü, kullanıcılara işletim ihtiyaçlarına göre arabirim düzenlerini esnekçe oluşturma imkanı sağlıyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: