Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Standart Tanımlı Sony El Kamerası DSR-PD175P

DSR-PD175P,2008’de çıkan HVR-Z5E HDV kameranın kasasıyla ileri özelliklerin çoğuna ve ClearVid dizisiyle gelişmiş Exmor görüntü işleme teknolojisini birleştiren yeni yüksek performanslı Sony G Lens’e sahip.Bu kasanın ağırlık dağılımı ve denetim düzeni elle çekimlerde ergonomiyi artırırken,HVR-MRC1K küçük boy flash katı halli kaydedici ile kullanım esnekliğini daha da zenginleştiriyor.DSR-PD175P, yüksek performans ve en son teknolojiyi isteyen ama henüz yüksek tanımlı standarda ihtiyacı olmayan müşteriler için her bakımdan DSR-PD170P’nin yeni modeli ve devamı.
DVCAM, Sony tarafından amatör DV formatıyla uyumluluğu korurken daha yüksek performans ve güvenilirlik sunan, profesyonel standart tanımlı çekim için geliştirilen küresel bir standart.Avantajları,yayın ihtiyaçlarına özel geliştirilen Master Series VTR’ler ile daha da artırıldı.Tipik DVCAM uygulama alanları,düğün çekiminden şirket görüntülerine ve televizyon yayınına kadar genişliyor.
G-Lens
  • Kameranın 29.5mm geniş açılı, 20x optik zoom G Lensi, geniş manzara çekimlerinden çok yakın çekimlere kadar birçok çekim koşulu için ideal görüş alanı sunuyor.
  • İki ED(Exrta-low Dispersion)cam eleman,koyu çizgi oluşumunu en aza indirmek için ışık kırınımındaki farklılıkların neden olduğu renksel sapmaları azaltıyor.Gelişmiş 10 gruplu,15 elemanlı lens yapısı,yüksek zoom oranında çekerken bile net ve temiz görüntüler için üç bileşenli asferik lens de içeriyor.
  • Gelişmiş optik lens teknolojisi,Sony Exmor Sensor sisteminin çok düşük ışıkta çekim yaparken bile yüksek çözünürlük ve düşük gürültülü net görüntüler gerçekleştirmesini sağlıyor.
  • Dairesele yakın altı kanatlı iris diyaframı,kullanıcıya güzel görsel efektler için yaratıcı fon bulanıklığı ekleme imkanı veriyor.
  • Zoom, odak ve iris denetiminin ergonomik düzeni,bu üç işlevin tek elle kullanımını mümkün kılıyor.
  • Zoom işlevi üç şekilde denetlenebiliyor:lens silindiri halkası,lens tokasındaki kol,kamera tutma yerindeki kol.
  • Dijital uzatma sistemi zoom oranını yaklaşık 30 kat artırıyor.
  • İris denetim halkası,iris ve pozlamayı seçip denetlemek ve iris yönünü açıp kapamak için menüden kişiselleştirilebiliyor.  
  • Pozlama işlevi,tek halkalı çalışmayla tek elle denetim için çok karanlıktan çok parlağa kadar değişen aralıkta çeşitli çekim ortamları için ideal.
  • Sony’nin Super SteadyShot sistemi, kamera tutuşu sabit olmasa bile sarsıntısız bir görüntü elde etmeye yardımcı oluyor.  
  • ¼, 1/16 ve 1/64 olmak üzere üç adet dahili ND(Neutral Density)filtresi,iris denetimiyle alan derinliğini değiştirmeye yardımcı oluyor.
Exmor teknolojisi
DSR-PD175P kameranın Exmor teknolojisi,kameranın görüntüleme sisteminin potansiyelini en üst düzeye çıkarıyor.Bu,Sony’nin en üst düzey kamera modellerinde kullanılan paralel sütunlu A-D çevrimi ve ikili gürültü giderme yöntemini de içeriyor.Her piksel sırasındaki birden fazla A-D çevirici,her çipte tek A-D çevirici olan klasik teknolojiden farklı olarak,analog sinyalleri üretilir üretilmez dijitale çeviriyor.
Progresif tarama modu
DSR-PD175P kamera,SD kalitesinde 25p çekim sağlıyor.Görüntü algılayıcı sistemi tarafından yakalanan 25p görüntü,her katreyi iki alana bölerek binişmeli bir sinyal olarak kaydediliyor.Bu,25p görüntünün kalitesini korurken,sadece binişmeli sinyalleri kabul eden mevcut kurgu ve izleme cihazlarıyla uyumluluk sağlıyor.
Progresif tarama modu,içeriğin film benzeri bir görünümde olması istenen sinema filmleri,belgeseller ve müzik videoları için uygun.
Diğer özellikler
Altı adede kadar farklı resim ayarı, belleğe Picture Profile olarak kaydedilebiliyor
Smooth Slow Rec işlevi,görüntüleri normalden 4 kat hızlı yakalayarak pürüzsüz yavaş hareketli oynatım sağlıyor
Shot Transition Function,pürüzsüz otomatik sahne geçişlerine imkan veriyor
DVCAM veya DV formatını seçerek kayıt imkanı
Sık kullanılan işlevlere hızlı erişim için yedi atama butonu
Tutma yerinin önünde 3.2 inçlik geniş ekran XtraFine LCD panel
Kırmızı, yeşil ve mavi renkler için üç bağımsız LED’i bulunan 0.45 inçlik XtraFine EVF elektronik vizör
InfoLITHIUM L serisi pil uyumu
Çeşitli ses giriş seçenekleri
Tek elle kullanılan zoom kolu ve kaydı başlatma/durdurma butonu
Opsiyonel HVR-MRCIK bellek kayıt birimi bağlanarak karma DVCAM/DV çalışma
Tek dokunuşlu kelepçeli mikrofon tutucu ile mikrofonu kolay takıp çıkarma
Memory Photo işleviyle hareketsiz resim çekmek için progresif tarama moduna geçiş.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: