Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony XDCAM EX Ailesi Güçleniyor

Sony Professional, XDCAM EX ürün serisini PMW-350 omuz kamerası ve PMW-EX1R el kamerası ile büyütüyor. Bu yeni modeller, XDCAM EX’in mükemmel HD görüntü performansını, XDCAM EX kullanıcıları için ilk kez standart tanımlı DVCAM kayıt imkanı gibi yeni özelliklerle birleştiriyor.
PMW-350 Omuz Kamerası


PMW-350 kamerada tam HD görüntü alımı için üç adet 2/3 inçlik Exmor CMOS algılayıcı var. Hassasiyet değeri F12 olan kamera, CBK-DV01 opsiyonu ile DVCAM de kaydedebiliyor, ve zaman kodu giriş/çıkışı, genlock girişi, HD-SDI ve HDMI çıkışlarıyla stüdyoya göre düzenlenebiliyor. Kamera iki modelde satın alınabilecek: sadece kamera gövdesi PMW-350L, ve lensli PMW-350K. PMW-350K ile verilen ve Fujinon tarafından geliştirilen lens, 16x zoom oranı ve 2/3 inçlik sürgülü yuvasıyla otomatik ve elle odaklama imkanı sunuyor. Bağımsız odak, zoom ve iris halkaları, otomatik odak modu, elle odak yardımı ve 8-128mm odak mesafesi, diğer özelliklerinden.
PMW-EX1R El Kamerası

PMW-EX1R, 2007’de piyasaya çıktığında görüntü yapımcılığında olay yaratan Sony’nin ilk profesyonel bellek tabanlı kamerası PMW-EX1’in yeni modeli. PMW-EX1R, kullanıcılarca istenen, DVCAM kayıt, HDMI çıkışı, daha yüksek çözünürlüklü vizör ve tek harekette otomatik iris gibi yeni özellikler getiriyor.
Yeni SxS Bellek Kartı
Kullanıcılardan gelen uygun fiyatlı ama yüksek kapasiteli kart taleplerine yönelik geliştirilen bu yeni SxS kartlar, MLC denen yeni bir bellek teknolojisi kullanıyor. Orijinal SxS PRO kartlar kadar hızlı ve güvenilirler, ancak MLC belleğin kullanım ömrü sınırlı. Tipik olarak 5 yıl ömürlü ve normal SxS kartların yarı fiyatına satılan bu yeni SxS-1 MLC kartlar, kısıtlı bütçeye sahip olanlar için iyi bir seçenek olacak. 32GB kapasiteli SxS-1, 800Mbps veri aktarım hızı sunuyor.
Yeni MEAD-MS01 adaptör, EX kameralarda Sony Memory Stick Pro HG Duo HX serisi kayıt ortamlarının kullanımını mümkün hale getiriyor. EX1 veya EX3 kameranız ya da PMW-EX30 kayıt cihazınız varsa bu adaptörü kullanmadan önce 2010 başında sunulacak bir aygıt yazılımı güncellemesine ihtiyacınız var, ve 4GB veya üzeri, yüksek performanslı HX serisi Memory Stick’leri kullanmanız öneriliyor.
Kullanıcılar görüntü parçalarının yedeklenmesi için SxS PRO bellek kartlarından yeni PXU-MS420 gezgin bellek birimine de veri aktarabilecek. Aygıt, 240GB’a kadar veri depolayabilen çıkarılabilir PXU-HC240 sabit diske içerik depoluyor.
Bu yeni kameralarla verilen Clip Browser yazılımı da 2.6 sürümüne yükseltiliyor. Bu yazılım yeni kayıt formatlarını ve dört ses kanalını destekliyor. Kullanıcılar artık manüel modda kare seçip önizleme işleviyle düzeltme yapabilecek.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: