Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Göz kırpan yüz ifadesi patenti alındı..

Kurum ve kuruluşlar, Rus bir işadamına para ödemeden metin ortamında gülümseyemeyecekler! Aman Tanrı'm!;-) işaretinin patenti alındı  Kurum ve kuruluşlar, Rus bir işadamına para ödemeden metin ortamında gülümseyemeyecekler! Aman Tanrı'm!

Rus girişimci Oleg Teterin, "göz kırpan yüz" (;-) ) ifadesinin patentini aldığını açıkladı. Teterin, bundan böyle herkesin bu ifadeyi kullanmak için kendisine para ödeyeceğini sanıyor.

Cep telefonlarına reklam yollamakla iştigal eden Superfone adında bir şirketi olan Teterin, Rusya federal patent ajansından ;-) ifadesinin patentini aldığını, ayrıca ;), :), ve :-) ifadelerinin de patentini aldığı şekle yeterince yakın olduğu için telif haklarına dahil olabileceğini söyledi. Tabii ki ifadeleri kullanan bireylerle uğraşmayacağını belirten Teterin, kar amaçlı kullanacak şirketlere ise kullanım hakkını "birkaç bin dolarcık" karşılığında vereceğini açıkladı.

Rus basınının çoğu açıklamayı "dikkat çekmek için tezgahlanmış" olarak değerlendirirken, bir Rus sosyal ağ sitesi sahibi durumu "Hangi gerzeğin ona bu işareti kullanmak için para vereceğini sanıyor?" şeklinde özetledi.

Teterin'in, geçtiğimiz yıllarda ":(" ifadesini patentleyen Despair Inc.'den yüz bulduğu sanılıyor.

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: