Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Nikotinsiz Elektronik Sigaraların da Normal Elektronik Sigaralar Kadar zararlı olduğu ortaya-çıktı.

Elektronik sigara uzun süredir normal sigaralara göre daha güvenli bir alternatif olarak tanıtılıyor.Üreticiler bunu, elektronik sigara kullanırken kişinin tütünün yanma ürünlerini içermeyen buharı soluduğunu söyleyerek açıklıyor.Ayrıca birkaç gün odada kalan ve giysilere sinen elektronik sigaradan kaynaklanan güçlü bir koku da oluşmaz.

Elektronik sigara içen kişilerin tam sayısını hesaplamak imkansızdır çünkü takip etmek imkansızdır - daha önce sigara içmemiş olanlar bile bunları kullanmaya başlıyor. Ama kesinlikle dünya çapında milyonlarca insandan bahsediyoruz. Bilim insanları uzun yıllardır e-sigaranın etkilerini araştırıyor ve genellikle nikotinin vücut üzerindeki etkilerine odaklanıyor.
Bu maddeyi içermeyen elektronik sigaraları içmek ne kadar güvenlidir?Son zamanlarda araştırmacılar bu sorunun cevabını aramaya karar verdiler. Nikotinsiz elektronik sigaraların da normal elektronik sigaralar kadar zararlı olduğu kanıtlanmıştır.Nikotinsiz e-sigara içmek akciğer hasarına karşı koruma sağlamaz - bu artık bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
Nikotinsiz e-sigara içmek akciğer hasarına karşı koruma sağlamaz - bu artık bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
 
Nikotinsiz elektronik sigara içmenin zararları 
İngiliz bilim insanları, nikotin içermeyen elektronik sigaraların normal elektronik sigaralardan daha güvenli olup olmadığını öğrenmek için bir laboratuvar deneyi gerçekleştirdi .
Bu çalışmada, popüler bir nikotinsiz e-sigara markasının insan akciğer hücreleriyle nasıl etkileşime girdiğini gözlemlediler. Nikotinsiz elektronik sigara içmenin zararları. Bilim insanları laboratuvarda yetiştirilen insan akciğer hücreleriyle bir deney gerçekleştirdi, yani bu hücreler kimseye zarar vermedi. 


Bilim insanları laboratuvarda yetiştirilen insan akciğer hücreleriyle bir deney gerçekleştirdi, bu da bunların kimseye zarar vermediği anlamına geliyor
 
Bir kişi nikotin elektronik sigara içtiğinde akciğerlerinde oksidatif stres oluşur.E-likitin içerdiği maddelerin serbest radikal salımına neden olan sürecin adıdır. Bunlar, kararsızlıkları nedeniyle her zaman komşu moleküllerden elektron "çalmaya" çalışan fazladan elektrona sahip moleküllerdir. Genellikle vücudun kendisi serbest radikallerle baş eder, ancak bunların fazlası olduğunda vücut başarısız olur ve iç organların hücreleri çökmeye başlar.

E-sigara içerken akciğerler oksidatif strese maruz kalır
E-sigaraların nikotin içermese bile oksidatif stres yoluyla akciğer hücrelerini yok ettiği ortaya çıktı. Elektronik sigara kullanırken her insanda iltihaplanma görülür ve kan damarları tahrip olur. Bilim insanları akciğer dokusuna verilen en büyük hasarın ARF6 proteininden kaynaklandığına inanıyor. Daha önce sadece vücuttaki kan damarlarının düzgün işleyişinin sağlanmasında rol oynadığı biliniyordu. Ve elektronik sigara içildiğinde insan akciğerlerinin tahrip olmasıyla bir şekilde bağlantılı olduğu gerçeği de ilk kez ortaya çıktı.

Elektronik sigara sağlığınızı nasıl etkiler? 
Bugün bazı ülkelerde nikotin içeren elektronik sigaralar zaten yasaklanmıştır. Örneğin Uruguay, Arjantin, Brezilya ve Meksika'da böyle bir yasak geçerli.Ancak nikotinsiz e-sigaralar sıklıkla satışa sunulmaktadır.Mikrovasküler Araştırma bilimsel dergisinde yayınlanan çalışmanın sonuçları , hükümet yetkililerinin nikotinsiz elektronik sigaraların yasaklanması konusunda düşünmelerini sağlayabilir. 
Elektronik sigara sağlığınızı nasıl etkiler? Belki bir gün elektronik sigara tamamen yasaklanacak. 
 

Belki bir gün elektronik sigara tamamen yasaklanacak 
2019 yılında Radyoloji bilimsel dergisi, e-sigaranın zararlılığını kanıtlayan başka bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı.Tek bir nefesin bile kan damarlarının işleyişini etkilediği tespit edildi. Buna dayanarak elektronik sigaranın yalnızca solunum sistemini değil aynı zamanda diğer vücut sistemlerini de olumsuz etkileyebileceği sonucu çıkıyor.Günümüzde e-sigara cihazları nispeten yeni olduğundan bilim bunların ne gibi zararlar içerdiğini tam olarak bilmiyor. 

Elektronik sigaranın uzun vadeli zararı 
Birçok kişi normal sigarayı bırakmak için elektronik sigara kullanıyor. Araştırmalardan birinde, kötü alışkanlıklarla mücadelede kullanılan bu yöntemin gerçekten işe yaradığı ortaya çıktı. Ancak sevinmeyin, çünkü bu şekilde dünya çapında binlerce insan yıkıcı bir alışkanlığı bir başkasıyla değiştiriyor. 

Çoğu zaman insanların elektronik sigaralarından bile ayrılmadıkları ve her boş dakikada "vape" yaptıkları görülür. Bunun gelecekte nasıl sonuçlanacağını kimse bilmiyor ancak bilim insanları bunun cevabını bulmak için şimdiden çalışıyor. Elektronik sigaranın uzun vadeli zararı. Bilim insanları elektronik sigaranın uzun vadeli zararlarını hâlâ bilmiyor.


Bilim insanları elektronik sigaranın uzun vadeli zararlarını hâlâ bilmiyor 
Geçtiğimiz birkaç yılda bilim insanları elektronik sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında pek çok önemli şey öğrendi.13.000'den fazla kişiyle ilgili veriler üzerinde yapılan bir araştırmada, elektronik sigara kullananların çürük nedeniyle dişçiye gitme olasılığının diğerlerinden daha yüksek olduğu ortaya çıktı.Buradan yola çıkarak e-sigaranın bir şekilde dişlere zarar verdiği sonucuna varabiliriz.

Ayrıca, Ağustos 2019'dan Ocak 2020'ye kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde 2.500'den fazla EVALI (e-sigara veya vaping, ürün kullanımıyla ilişkili akciğer hasarı) vakasının rapor edildiğini de belirtmekte fayda var.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: