Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yeni Düzenleme ile Drone Alanların Kimlikleri Bildirilecek

Artık Drone Alırken Kimlik Bilgilerinizi de Vermek Zorundasınız! OHAL kapsamında alınan kararnameler içerisinde artık drone’lar da yer alıyor.
Drone
Drone
Artık Drone Alırken Kimlik Bilgilerinizi de Vermek Zorundasınız! OHAL kapsamında alınan kararnameler içerisinde artık drone’lar da yer alıyor.Bu kararın alınma sebebi ise drone’ların bir suç unsuru olarak kullanılmasını önlemek.Eğer bir drone’un amacı dışında kullanıldığı tespit edilirse,ürünü satın alan kişilerin bilgilerine de bu sayede kısa sürede ulaşılabilecek.

Resmi Gazete’de yayınlanan açıklamaya göre yürürlüğe giren yeni kanun hükmünde,TSHK’a (Türk Sivil Havacılık Kanunu) eklenen"İnsansız hava araçları"madde kapsamında drone satışı yapan firmalar,satın alan kişilerin kimlik bilgilerini de edinecekler.

Ürünün satılmasıyla birlikte satın alan kişinin bilgileri,aynı gün içerisinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kayıt sistemine girilecek.Kimlik bilgilerini verdiği tespit edilen kişilere 10 bin TL para cezası uygulanacak.Ayrıca belirlenen alanlar dışında drone kullanımı için belirlenen ceza tutarı da bin ila 10 bin TL arasında değişecek.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: