Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sonunda resmi olarak Tanıtıldı [Canlı Anlatım Notları]

Apple toplamda 1 milyar iPhone satmayı başarmış.Tim Cook, iOS 10’u en büyük geliştirmeleri olarak niteledi.iOS 10'un yeniliklerinden söz ediliyor.
Cook, Siri’nin üçüncü parti uygulamalarla entegrasyonu gibi iOS 10 ile gelen özellikleri hatırlatıyor.Smart Home: Homekit özellikli yüzden fazla yeni cihaz bu yıl piyasaya çıkıyor.iOS 10'la gelen iMessage yeniliklerindne söz ediliyor.

iPhone 7 çift lensli arka kamera ile geldi!iPhone 7'nin tasarımının göz kamaştırıcı olduğunu söyleyebiliriz!Yeni iPhone’un en büyük yönü tasarımından geçiyor.iPhone 7 iki farklı siyah renk seçeneği geliyor.Jet Black ve Just Black :) 

iPhone 7'nin ayrıca Gri, Altın rengi ve Roze Altın renkleriyle de geldiğini söyleyelim.iPhone 7 ile ana ekran düğmesine Force Touch gelmiş durumda.Evet iPhone 7 su geçirmiyor!iPhone 7 ve iPhone 7 Plus IP67 sertifikası ile geliyor.Bunun anlamı suya ve toza karşı dayanıklılık demek!
Sıra geldi kameraya!
Evet,iPhone 7’nin kamerası tek lensli kameradan oluşuyor.Büyük ihtimalle iPhone 7 Plus’ın arka kamerası çift lensli olacak.Her iki modelde de optik görüntü sabitleyici var.Two tone flash özelliği karanlıkta iki kat daha fazla ışık alınmasını sağlıyor.iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta fotoğraf çekmek gerçekten imrendirici olacak gibi duruyor.Renk doğruluğu üst seviyelerde.Kameranın odak hızı eşsiz!Live Photos özelliği düzenlenebilir hale geldi,Captura API ve Editing API ile geliştiricilere açıldı.iPhone 7’nin ön kamerası 7 megapixel ve HD oldu.Sadece arka kamerada da değil ön kamerada da eşsiz iyileştirmeler yapılmış. Evet,çift lensli arka kamera sadece iPhone 7 Plus'a özgü.iPhone 7 Plus’ın çift lensli arka kamerasından biri geniş açı,diğer telefoto lensi görevi görüyor.Yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek, iPhone 7 Plus'la çok kolay! Sadece denklanşöre bas! İşte hepsi bu kadar.
Cihaz hangi kamerayı kullanacağına kendisi karar veriyor.Kullanıcının yapması gereken çekim sırasında ne kadar zoom’lamak istediğine karar vermek.
Yeni optik zoom özelliği sayesinde profesyonel fotoğraf makinelerine epey yaklaşmış.Çift lensli arka kamerası ile iPhone 7 Plus'ın eşsiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la odak noktalarının; toza ve suya karşı dayanıklılık, ana ekran düğmesi, kamera ve tasarım olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.Tüm bunların bir akıllı telefonda olması zaten yeterli birer sebep.Apple'ın ara ara sahnede dünyaca ünlü profesyonel fotoğrafçıların iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın kamerası üzerine yorumlarının da verildiğini belirtelim.Hepsinin yorumu ise eşsizlikten yöne.

iPhone 7 Plus kamerası profesyonel kameralara en yakın sonucu vermek üzere geliştirilmiş. Optik zoom’lama, belirli bir alanın odak dışında kalmasıyla derinlik hissinin yaratılması bunlardan birkaçı.

Sırada iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ekranı var
Her iki modelinde ekranının %25 daha parlak olduğunu belirtelim.Sinema standartlarında bir renk doğruluğu söz konusu.Özetle,iPhone 7 geliştirilmiş Retina HD ekran ile geliyor.iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ekranında 3D Touch özelliğinin de yer aldığını belirtelim.

Sırada iPhone 7 ve iPhone 7'nin hoparlörü var
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın hoparlör gücünün iki kat olduğunu söyleyelim.Yeni iPhone 7’lere stereo speaker geldi.

Kulaklık girişi ve kulaklıkla devam edelim
3.5 mm kulaklık girişi kaldırılmış.Beklendiği gibi kulaklık girişinin kaldırıldı.Yerine Lightning girişinden bağlanan kulaklıklar gelmiş durumda.
iPhone 7 ve 7 Plus'ın eski (3.5 mm çıkışlı) kulaklıklarınızı cihaza bağlamanızı sağlayacak bir adaptörle geleceklerini de söyleyelim.
Eşsiz bir kablosuz kulaklık,AirPods geldi!
Apple, W1 adında yeni bir çip, infrared, dokunmaya duyarlılık gibi çok sayıda özelliği kullanıyor AirPods’da...Yeni AirPods kulaklık iPhone,Apple Watch ve diğer tüm Apple cihazlarına otomatik bağlanıyor.
AirPods'un sahip olduğu W1 çipten söz ediliyor
Kulaklıklar tamamen bağımsız yani tekli de kullanılabiliyor,“cihazı bul,eşleştir”dönemi sona eriyor diyor Schiller.AirPods’un 5 saat şarj ömrü var,özel tasarım kutusunda şarj oluyor.

iPhone 7'nin performansına geldi..
 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'Ta beklenildiği gibi A10 çip yer alıyor.A10 çip, A9 çipten %40 daha hızlı!Evet yanlış duymadınız.Tahminler %30-35 aralığındaydı :) iPhone 7'nin çipinin A10 Fusion olarak geçtiğini de belirtelim.A10 Fusion'un GPU performansı ise A9'dan %50 daha hızlı!A10 Fusion çipin şimdiye kadar ki en hızlı akıllı telefon çipi olduğunu söyleyelim.

A10 Fusion daha önce mobil cihazlarda çalışması mümkün olmayan oyunların çalıştırılmasını sağlıyor.iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın performansı ile tüm akıllı telefonları silip süpüreceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Taptic Engine tepkileri ve stereo hoparlör birleştiğinde iPhone 7 Plus'ın oyun severler için cazip bir telefon olacağını belirtelim.Mobil oyun severler için eşsiz bir akıllı telefon.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın şarj süreleri
iPhone 6s'e göre +2 saat daha fazla şarj süresi söz konusu iPhone 7 Plus'ın şarj süresi ise iPhone 6s Plus'a göre 1 saatten daha fazla.

iPhone 7 için depolama sçeenekleri: 32 GB, 128 GB ve 256 GB olacak.iPhone 7 Plus içinde aynı depolama kapasiteleri söz konusu.

Yeni iPhone 7 649 dolar,iPhone 7 Plus ise 749 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'In fiyatının iPhone 6s ve iPhone 6s ile benzer olduğunu söyleyelim.Yeni özellikler ve depolama kapasiteleri yükselsede fiyatta büyük bir değişiklik söz konusu değil.iPhone 7'nin ön sipariş tarihi 9 Eylül!iOS 10 güncellemesi ise 13 Eylül'de geliyor!

iPhone 7 ve 7 Plus ön siparişleri 9 Eylül’de, sevkiyatsa 16 Eylül’de başlıyor.9 Eylül’de ön siparişe çıkacak olan yeni iPhone’lar 16 Eylül’den itibaren servis edilmeye başlanacak.Türkiye ne yazık ki ilk iki liste arasında da değil.Tahminen Eylül sonu Ekim ayı ortasında yeni iPhone’lar ülkemizde satışa sunulacak.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: