Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Şimdi Akıllı Telefon ile HIV Tanısı için Bir Yol Var

Sifiliz Columbia Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen bir akıllı telefon aksesuarı.düşük maliyetli cihaz 15 dakika içinde HIV algılayabilir,bulaşıcı hastalıkların belirteçleri nokta olabilir.Bu araştırmacılara göre,bir laboratuar bazlı kan testi tüm fonksiyonlarını çoğaltır ilk akıllı telefon aksesuarı var.bir enzim bağlantılı immünosorban analizi (ELİSA) gerçekleştirir.

Cihaz 96 hastalardan alınan kan örnekleri analiz için kullanılan Ruanda sağlık çalışanları tarafından test edilmiştir.sağlık çalışanları cihazın eğitimi 30 dakika verildi ve hastaların yüzde 97'si cihazına olumlu yanıt verdi.Kolayca bir akıllı telefon veya bilgisayara bağlanan küçük bir cihaz.

Bu HIV ve frengi karşı antikor tespit etmek için akıllı kullanan yeni bir teknolojidir.34 $ maliyeti,daha düşük 18.450 $ olacak tahmin ediyor.The journal Science Translational Medicine yayınlandı.
Daha fazla bilgi:Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri hakkında daha fazlası vardır, HIV testi.

HIV (İngilizce: Human Immunodeficiency Virus / İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü), AIDS'e yol açan virüs. HIV virüsü, bağışıklık sistemine zarar vererek hastalığa neden olur.
Vücudu mikroplardan koruyan bağışıklık sistemi çalışmadığında, mikroplar daha kolay hastalığa neden olabilir.Kanında HIV virüsü bulunmayan kişiler HIV negatif kişilerdir.
Kanında HIV virüsü bulunan kişilere "HIV pozitif" veya "HIV enfeksiyonlu" denir.
Bu kişiler aynı zamanda kanında antikor bulunan anlamında sero (anti-HIV,veya bilinen ismiyle ELISA testi) pozitif kişilerdir.
Ancak ilk bulaşma döneminde seronegatif kişiler aynı zamanda enfeksiyon taşıyan kişiler olabilirler.

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: