Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Akıllı Telefon Hırsızlığına Karşı Kill Switch özelliği Nasıl Kulanılıyor?

Günümüzde en çok artış gösteren suçlardan biri akıllı telefon hırsızlığı. Hırsızların iştahını kabartan binlerce liralık akıllı telefonlar, artık işlenen her iki suçun birinden olmuş durumda. Dünya genelinde milyarlarca akıllı telefon bulunuyor.Peki bu akıllı telefonlar artık çalındığında “öldür tuşu” özelliğini kullanarak ne gibi avantajlar sağlıyor?Sürekli toplu taşıma araçlarında, kalabalık mekanlarda veya zorla gasp edilerek çalınan akıllı telefonlarda yer alan yeni sistem sayesinde artık hırsızlar telefonları çaldıklarında hiçbir işlem yapamadan telefonu atmak zorunda kalacak.

Reuters'te yer alan habere göre son bir yılda New York'ta çalınan iPhone sayısı yüzde 25 azaldı.San Francisco'da ise çalınan iPhone'ların sayısı yüzde 40 düştü. Telefonu öldür özelliği tüketicilere yılda 2.6 milyar dolar tasarruf sağlayabilecek. ABD'de tüketiciler çalınan akıllı telefonlarının yerine yenisini almak için yıllık 580 milyon dolar para ayırıyor.

ÖZELLİK NASIL KULLANILIYOR ?
Telefonu öldür tuşunun özelliği çok basit.Diyelim bir toplu taşıma aracında seyahat ediyorsunuz ve telefonunuzun çalındığını yarım saat sonra öğrendiniz.Artık ilk olarak Polisi aramak yerine ilk olarak Apple iPhone telefonlar ve iOS 7 işletim sistemlerinde test edilen uygulama ile çalınan telefonunuzda yer alan tüm kişisel bilgiler korunma altına alınıyor.Telefonunuz tamamen etkisiz hale getirildikten sonra iPhone’un telefon bulma uygulamasını kullanarak telefonunuzu geri aldıktan sonra özel kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde tekrardan telefonunuzu kullanabiliyorsunuz.

Çalınan telefonlara karşı bu önlemlerin alınmasının üzerine hırsızlar telefonları çaldıktan sonra satmak için götürdükleri kişilerden olumsuz yanıtlar almaya başlayınca telefonun bir işe yaramayacağı kanaatine varan hırsızlarda iPhone modellerindeki çalma oranlarını düşürerek % 40’lara kadar bir başarı sağlanmış durumda.
Şu anda Apple,Samsung ve Google marka akıllı telefonlarda bu teknoloji mevcut.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: