Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Dünyanın en hızlı 255Tbps tek bir fiber ağ üzerinde bir rekor

Eindhoven Hollanda Teknoloji Üniversitesi(TU /e) ve ABD'de Central Florida(creol)Üniversitesi,Nature dergisinin Fotonik lif yeni bir türü üzerinde bir rekor 255 Terabit /s başarılı iletim de raporda Araştırmacılar iletişim ağları günümüzde mevcut olandan 21 kat daha fazla bant genişliği sağlar.Bu lif yeni tip artan bant genişliği talebi nedeniyle yaklaşan optik iletim kapasitesi krizi hafifletici bir cevap olabilir.Mevcut optik cam elyafı sayesinde daha fazla bilgi iletmek için, bir seçenek lif imal edildiği cam doğasında kayıpların üstesinden gelmek sinyallerin gücünü artırmaktır.

Ancak, bu standart fiber üzerinden iletim sonra kurtarılan bilgi miktarını sınırlamak istenmeyen fotonik doğrusal olmayan etkiler üretir. Bu teknoloji ile saniyeler içerisinde çok büyük boyutlardaki verinin işlenmesi söz konusudur.Müthiş bir hızla toplam yükü 7 eşit parçaya bölerek taşımayı hedefleyen teknoloji,Şu andaki tüm internet trafiğini çok kısa süreler içerisinde taşıyabilecek bir hızda.

Anlık veri iletim teknolojisi ile bu şekilde kıtalar arası veri aktarım için kullanılmak için tasarlanıyor.Bu teknoloji artan video sitelerinin kullandığı bant genişliğini karşılayabilmek ve dünyada tüm telefon ve tabletlerin kullandığı internet alt yapısını hızlı bir şekilde taşıyabilmek için geliştirilmesi çok önemli bir konu. Bir cam elyaf geçirici tam olarak 32 terebayt veriyi saniyede işlemektedir,aktarmaktadır.Bunu şöyle örnekliyebiliriz,0,03 milisaniyede 1 gb lık filmi aktarabilir.1Tera yani 1000 gb lık veri ise 32 milisaniyede aktarılacaktır. TÜm dünyanın aynı anda konferans,toplantı,yayın akışı gibi,konser yayın akışı gibi video konseptlerini anlık olarak yükleyici konumunda kıtalar arası en hızlı şekilde taşıması için Amerika ve Hollanda lı mühendisler tarafından geliştirilmektedir.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: