Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Tek Tip Şarj Aleti 2011'de Geliyor

Telefon üreten büyük firmalar,şarj aletlerinin tek tip hale gelmesi konusunda nihai anlaşmaya vardı.Uluslararası Cep Telefonu Üreticileri ve Telekom Şirketleri Platformu(OMTP),tüm cep telefonlarına tek tip şarj cihazı uygulamasının 2011 yılı ortalarında başlamasını öngörüyor.
Bu uygulama ile cep telefonu kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlanmasının yanı sıra çevre için de kirliliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.Önümüzdeki yıldan itibaren tek bir şarj cihazı markasına bakılmaksızın bütün cep telefonlarında kullanılabilecek.
Avrupa Komisyonu tarafından ilk olarak 2009 yılında ortaya atılan fikir,14 ayrı telefon üreten firma tarafından da destek gördü.Apple,Samsung,Nokia ve Blackberry üreticisi RIM'in de dahil olduğu firmalar,ortak şarj aleti üretecek.Böylece telefon kullanıcıları,telefonlarını şarj etme sıkıntısı yaşamayacak.
Ortak şarj aletlerinin önümüzdeki aylarda,2011'in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi hedefleniyor.Standart şarjlar için USB girişli bir sistem düşünülüyor.Böylece kullanıcılar telefonların bilgisayar aracılığıyla da şarj edebilecek.
AB Komisyonu,sistemin tamamlanarak telefon firmalarına gönderildiğini ve üretimin önümüzdeki aylarda beklendiğini açıkladı.Komisyon,tüm Avrupalıların standart bir alet kullanılmasına destek verdiğini dile getirdi.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: