Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Eutelsat 3D ile Görüntülemede Devrim

Avrupa’nın lider uydu işletmecisi Eutelsat, IBC’de,yeni yayın, İnternet ve mobil haberleşme piyasalarına yatırım yapan haber ajanslarını,Telekom işletmecilerini ve İnternet servis sağlayıcılarını destekleyecek bir dizi yenilikçi yayın ve genişbant çözümlerinin yanında 3D görüntülemedeki devrimi duyurdu.
Tam 3D desteği için Eutelsat 2009 yılında tüm Avrupa’yı kapsayan EUROBIRD 9A uydusunun kapasitesini kullanarak tamamen 3 boyutlu bir kanal yayınlıyor.Çözüm ortakları OpenSky ve dbw Communication ile birlikte,sinema salonlarında ve açık alanlarda saygın 3D müzik ve kültür etkinlikleri düzenliyor.
Eutelsat’ın kanal sayısı yüze yaklaştı. Eutelsat standında,EUROBIRD 9A uydusu ile yayın yapan Hello HD ve My Zen TV ile HOT BIRD ile yayın yapan SKY Italia HD içeriklerinden canlı sunumlar yapıldı.
Uydu tabanlı genişbant hizmeti Tooway,HOT BIRD 6’da Ka-Band ve EUROBIRD 3’te Ku-Band kapasitesi ile 3.6Mbps’a kadar hızlar sunuyor. Tooway, Avrupa’da ADSL,WIMAX ve fiber hizmeti olamayan alanlarda evrensel genişbant erişimine yönelik.
2010 sonunda fırlatılacak KA-SAT uydusu,genişbant uydu abonelik maliyetini performans ve hız bakımından karasal hizmetlerle aynı seviyeye getirecek. Avrupa’daki çoklu noktasal sinyal iletimli bu ilk Ka-Band uydu, bit başına maliyeti diğer uydulara göre sekizde bire indirecek.
Eutelsat’ın görüntü dağıtım alanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da 190 milyon uydu ve kablo abonesi eve, 93 tanesi HD olmak üzere 3200 televizyon kanalı ile hizmet veriyor.2011 sonunda fırlatılacak dört ek uydu W7,W3B,W3A ve ATLATIC BIRD 7 ile Eutelsat,Orta ve Doğu Avrupa,Türkiye,Orta Doğu ve Afrika’daki hızla gelişen dinamik piyasalardaki kapasitesini önemli oranda genişletecek.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: