Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Google, Chrome'un 0.3 Sürümünü Duyurdu

Google sessiz sedasız Chrome internet tarayıcısını 0.3 sürümünü çıkardı. Google'nin söylediğine göre yeni sürüm bazı "önemli" hataları düzeltiyor, performansı artırıyor ve bazı güvenlik açıklarını yamıyor. Chrome şu anda 42 dilde kullanılabiliyor.

Neredeyse bir ay önce ilk çıktığında 0.2 sürümüne sahip olan Chrome büyük ilgi uyandırmıştı ancak o zamandan beri kullanıcıların bu ilgisi yavaş yavaş eridi. Net Applications'ın belirttiğine göre Eylül başında %1 pazar payına sahip olan Chrome şu anda % 0.7 seviyelerine kadar gerilemiş durumda. Her ne kadar kullanıcılar üzerinde olumlu bir etki bırakmış olsa da ürünün henüz tamamlanmamış hissi vermesi ilginin azalmasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

Yeni sürüm açılan pencere kandırmacası (pop-up spoofing) güvenlik açığını engelliyor, dokunmatik alanla kaydırmaya izin veriyor ve Flash, Silverlight, Quicktime ve Windows Media eklentilerinin başarımını artırıyor, Acrobat 9 PDF dosyası açılı olan bir sekmeyi kapattığınızda karşınızıa çıkan "Chrome çöktü" iletisini düzeltiyor ve artık internet vekil sunucularıyla (proxy server) çok daha iyi çalışıyor. Ayrıca Chrome artık güvenli sitelerden gelen verileri hiçbir şekilde depolamıyor.

Bunlara ek olarak Yeni Sekme, Yeni Penecere ve Yeni Gizli Pencere seçenekleri "Mevcut Pencereyi Denetle" menüsünden "Google Chrome ürününü özelleştir ve denetle" menüsüne (İngiliz anahtarı şeklinde olan) taşınmış. Yeni Gizli Pencere seçeneği artık hep yeni bir pencere açıyor. Yazım denetimi yazı kutucuklarında çalışıyor ve yanlış yazılmış kelimelerin altını çiziyor ayrıca kullanıcılar artık sözlüğe kendileri de kelime girebiliyorlar. İndirilen çalıştırılabilir dosyalar "onaylanmamış_*.download" olarak kaydediliyor ve sadece kullanıcı onayladığında normal dosya haline getiriliyor. Eğer kullanıcı onaylamadan Chrome'u kapatırsa bu dosyalar siliniyor.

0.3.154.9 sürümüne geçilmesiyle birlikte Google, Chrome hakkındaki bilgileri de değiştirmiş. Eskinden Chrome'un Apple WebKit 525.13 üzerine kurulduğu açıkça söylenirken şu anda sadece Chromium projesi sayesinde hazırlandığı belirtiliyor.

Chrome kullanıcıları ürünü güncellemek için "Google Chrome Hakkında" penceresinden güncelleye basmaları yeterli. Ayrıca Google'nin söylediğine göre tarayıcı birkaç gün içerisinde kendini otomatik olarak da güncelleyecek.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: