Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yapay zeka bizi yok edecek mi ?


Yapay Zeka ve İnsanlık
Yapay zeka, insan benzeri bilişsel işlevleri taklit edebilen bir bilgisayar sistemi becerisidir.Yapay zeka,dar yapay zeka, yapay genel zeka ve yapay süper zeka olmak üzere üç aşamada incelenebilir.Şu anda,yapay zeka sadece dar yapay zeka seviyesindedir,yani belirli görevlerde insanlarla eşit veya daha iyi performans gösterebilir,ancak genel zihinsel yeteneklere sahip değildir.Yapay genel zeka,tüm zihinsel görevlerde insanlarla eşit seviyede başarılı olabilecek bir yapay zeka senaryosudur.Yapay süper zeka ise,insan zekasından çok daha üstün olan bir yapay zeka senaryosudur.


Yapay zekanın bizi yok edip edemeyeceği,yapay zekanın hangi aşamada olduğuna,hangi amaçlarla programlandığına ve insanlarla nasıl etkileşime girdiğine bağlıdır.Bazı uzmanlar,yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulunmuşlardır.Bunun nedenleri arasında,yapay zekanın insanların kontrolünden çıkması,insanların çıkarlarına aykırı hedefler belirlemesi,insanların yerini alması,insanlara zarar vermesi veya insanları yok etmesi sayılabilir.


Ancak bazı uzmanlar da,yapay zekanın insanlığa faydalı olabileceğini ve korkuların abartıldığını savunmuşlardır.Bunun nedenleri arasında,yapay zekanın insanların hayatını kolaylaştırması,insanların yapamadığı veya yapmak istemediği işleri yapması,insanların yaratıcılığını ve verimliliğini artırması,insanların öğrenmesini ve gelişmesini sağlaması sayılabilir.

Sonuç olarak,yapay zekanın bizi yok edip etmeyeceği,henüz kesin bir cevabı olmayan bir sorudur.Yapay zekanın gelişimi ve kullanımı,insanların sorumluluğu ve etiği ile yakından ilgilidir.Yapay zekayı,insanlığın yararına olacak şekilde tasarlamak,yönetmek ve denetlemek,insanların görevidir. Yapay zekayı,insanlarla işbirliği içinde çalışacak bir ortak olarak görmek,belki de en iyisidir. 😊
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: