Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony 3D Dijital Sinemacılık Destanı

Sony-F35
1996 yılında Georga Lucas sinema tarzı saniyede 24 kare hızında çekim yapabilen bir yüksek tanımlı kamera isteği,Sony’nin üst düzey kamera geliştirme tarzında büyük bir dönüşümü başlattı.Bunun sonucunda üretilen CineAlta serisi cihazlar hızla Hollywood’un filme alternatif olarak tercih ettiği dijital alternatif haline geldi.
George Lucas
Titanic(1997)ile dünyayı fethettikten sonra James Cameron suyun 2.5 mil altında bir 3D IMAX belgesel çekme isteğiyle Sony için başka bir uğraşı alanı yarattı.Sony ve görüntü yönetmeni Vince Pace ile işbirliği sonucu Cameron’un icat ettiği Fusion Camera System,bir 3D PACE donatımında iki adet Sony HDC-F950 ile bir araya geldi.
James Cameron
Cameron’un Ghosts of the Abyss(2003)ve Aliens of the Deep(2005)filmleri teknik harikalardı,ama esas destansı bilim kurgusu Avatar(2009)üç boyutlu görüntüyü sinema ve ev eğlencesi için küresel bir olay haline getirdi.3D dijital sinemaya öncülük eden Sony,görüntü çekimi bilimi ve sanatına yönelik önemli araştırma-geliştirme kaynakları ayırıyor.
F35 çok geniş dinamik aralık,film tarzı sığ alan derinliği ve HDCAM SR sıkıştırmayla aynı anda harici olarak sıkıştırmasız DPX kaydedebilme imkanı sunuyor.Sinema film yapımcılığının tutarsız teknolojiye hoşgörüsü yoktur.Sony CineAlta HDCAM ve HDCAM SR cihazlarıyla film yapımcılarının edindiği onlarca yıllık deneyimin getirdiği güvene sahip.
HDCAM SR de üç boyutlu yapıma çok uygun,tek banda iki kamerayı kaydederek iki kanalın mükemmel senkronize olmalarını garantiliyor.
Üç boyutlu dijital sinemacılık destansı Holly-wood filmleriyle atılımını yapmış olsa da,Sony’nin IBC 2010 basın konferansı da bir çift PMW-EX3 XDCAM EX kamera ile üç boyutlu olarak çekildi.Düşük bütçeli,bağımsız filmler da üç boyutlu çekiliyor ve Sony kameraları tercih ediliyor.
Sony geçen yıl üst düzey dijital sinema için geliştirdiği SR Memory adlı yeni kayıt ortamını duyurdu.Diğer tüm aygıtlardan yüksek olan 5Gbps aktarım hızlı 3D 1080p’den 4K’ya kadar kayıt yapabilen SR Memory,2011 yılının Ağustos ayında piyasaya çıkacak.2011’de üç boyutlu çekimleri daha da kolaylaştıracak bir Sony 3D kamera da bekleniyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: