Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Flat,Lcd,Plazma,Ambilight,HD Televizyonlar (Teknolojik Yapısı)

Flat TV - LCD
Biri likit kristalleri tutan özel polimer kaplamalı iki kat polarize saydam malzeme birbirine yapıştırılmıştır. Elektrik akımı bağımsız kristallerden geçer ve burada görüntü oluşturmak üzere ışığın içinden geçmesine izin vermek ya da vermemek için yayın sinyali bilgiye dönüştürülür.

Flat TV - Plazma
Plazma, milyonlarca minik cam kabarcıklarla kaplı düz ve hafif bir yüzeydir.Her kabarcık, gaz benzeri bir madde olan plazma içerir ve bir fosfor kat içerir.Kabarcıkları pikseller olarak düşünün.Her piksel kabarcığının biri kırmızı, biri yeşil ve diğeri mavi olmak üzere üç alt piksele sahip olduğunu düşünün. Bir görüntü sinyali(RGB ya da video)gösterileceği zaman,dijital olarak kontrol edilen bir elektrik akımı,düz ekrandan geçerek plazma içindeki kabarcıkların morötesi ışınlar yaymasına neden olur.Bu ışık,fosfor kaplamaların uygun renkte parlamasını sağlar.

Ambilight
Philips'e özgü olan Ambilight,TV setinin çevresindeki duvarlara, görüntünün renklerine ve parlaklığına uyum sağlayacak şekilde otomatik olarak değişen,yumuşak bir ışık yansıtır.Ambilight,algılanan kontrastı,rengi ve ayrıntıyı güçlendirerek,daha geniş bir görüntüye baktığınız hissini verir.Ayrıca,daha rahatlatıcı bir izleme deneyimi sağlayarak göz yorulmasını azalttığı kanıtlanmıştır.

HD teknolojisine hazır
Gerçek Yüksek Çözünürlüklü TV sinyalinin olağanüstü görüntü kalitesinin keyfini çıkarın ve HDTV yayını,Blue-ray Disc veya HD DVD gibi HD kaynaklarına hazır olun.HD teknolojisine hazır,aşamalı taramadakinin ötesinde bir görüntü kalitesi sunan korumalı bir etikettir.Yüksek Çözünürlüklü bir TV sinyalinin çözünürlük ve görüntü kalitesi avantajlarını ortaya koyan bir HD ekranı sunmak için EICTA tarafından konmuş katı standartlara uygundur.Hem analog YPbPr hem de DVI veya HDMI'nın sıkıştırılmamış dijital bağlantısı için,HDCP destekli evrensel bir bağlantıya sahiptir.50 ve 60 Hz'de 720p ve 1080i sinyaller görüntüleyebilir.

HDMI veya DVI
HDMI,Dijital HD görüntünün yanı sıra dijital çok kanallı ses de taşıyabilen bir doğrudan dijital bağlantıdır. Analog sinyallere dönüştürmeye son vererek gürültüden tamamen arınmış mükemmel görüntü ve ses kalitesi sağlar.HDMI,DVI ile tam olarak geriye dönük uyumludur.

Perfect Pixel HD Motoru
Perfect Pixel HD yüksek çözünürlük görüntüleri için her kalitede HD,standart TV sinyali ve multimedya içeriğinde mükemmel keskinliğin,doğal ayrıntıların ve pürüzsüz doğal hareketlerin eşsiz birleşimini sunuyor. Gelen resimdeki her piksel,çevredeki piksellerle daha iyi uyum sağlamak üzere geliştirilir,böylelikle daha doğal bir görüntü elde edilir.Multimedyadan standart TV'ye bütün kaynaklardaki ve hatta yüksek oranda sıkıştırılmış HD içeriğindeki bozulma ve gürültü tespit edilir ve azaltılır ve görüntünün net ve bıçak keskinliğinde olması sağlanmış olur.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: