Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

iPhone 15: Apple'ın daha ince ekran kenarları ve daha yüksek fiyatlar planladığı söyleniyor

iPhone 15

 


Pro modellerde ekran kenarı 1,5 milimetreye kadar küçülüyor.Ayrıca Apple,iPhone 15'in giriş seviyesi modellerine Dynamic Island ekran işlevini ve daha güçlü A16 işlemciyi verecek.Apple'ın yaklaşan iPhone nesli için çok sayıda yenilik planladığı söyleniyor.Bloomberg'in bildirdiği gibi, en azından iPhone 15'in daha pahalı Pro modelleri daha ince bir ekrana sahip olmalıdır.Bununla birlikte,görünüşe göre yeni işlevlerin bir dezavantajı da var:Apple,iPhone 15'in fiyatlarını da yükseltmeli.Rapora göre daha ince ekran kenarlrı,LIPO adı verilen yeni bir üretim tekniğiyle mümkün oluyor.Bunun arkasında,iPhone 15 Pro ve Pro Max'in kenarlarını 1,5 milimetreye kadar küçültmeyi amaçlayan,düşük enjeksiyon basınçlı aşırı kalıplama olarak bilinen bir işlem var. 
Mevcut modeller yaklaşık 2,2 milimetrelik bir ekran kenarına sahiptir. 

Standart modeller için Dynamic Island 
Bloomberg kaynaklarına göre standart modeller iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, daha önce Pro varyantları için ayrılan işlevleri de alacak.Buna, ekrandaki klasik kamera çentiğinin yerini alan Dynamic Island da dahildir. Apple'ın ayrıca iPhone 15 ve 15 Plus için yeni lensler de dahil olmak üzere bir kamera güncellemesi geliştirdiği söyleniyor.Ayrıca,iPhone 15'in tüm modelleri öncekilerden daha fazla performans sunmalıdır.
iPhone 15 ve iPhone 15 Plus ile Apple'ın bunu iPhone 14 Pro'daki A16 işlemciye yükselterek başaracağı söyleniyor.iPhone 15 Pro ve Pro Max'in gücünü TSMC'nin 3 nanometrelik bir süreçte ürettiği yeni bir işlemciden aldığı söyleniyor.TSMC, yeni işlemci nesli için yüzde 30 ila 35 daha düşük enerji tüketimi vaat ediyor.

AB sayesinde:Lightning yerine USB-C 
Diğer bir değişiklik,tek tip şarj cihazları için AB kurallarından kaynaklanmaktadır.iPhone 15'in bir USB-C konektörüne sahip olan ve Lightning konektörünü ortadan kaldıran ilk nesil Apple akıllı telefonları olacağı bildiriliyor.

Apple bazı iPad modellerinde uzun süredir Lightning yerine USB-C kullanıyor.
Bloomberg raporu, değişiklilerin aynı zamanda daha yüksek fiyatlara yol açacağını varsayıyor,ancak herhangi bir rakam vermiyor.iPhone 14,Almanya'da en az 999 avroya mal oluyor. 

Apple, maksimum bir terabayt bellek genişletme özelliğine sahip iPhone 14 Pro Max için 2099 Euro bile istiyor.Geçtiğimiz birkaç yılda Apple,yeni iPhone neslini genellikle Eylül ayının ilk yarısında halka sunmuştu.Yeni akıllı telefonlarla birlikte geçtiğimiz günlerde yeni nesil Apple Watch tanıtıldı.

Pro modellerde ekran kenarı 1,5 milimetreye kadar küçülüyor.Ayrıca Apple,iPhone 15'in giriş seviyesi modellerine Dynamic Island ekran işlevini ve daha güçlü A16 işlemciyi verecek. 

Tabii ki seri tanıtılmadan tam olarak fiyatları bilmek mümkün değil. Ancak bu fiyatlar gerçekse,ülkemiz fiyatları ne olur kısmının düşündürücü olduğunu da söylemek lazım.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: