Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Vision Pro'ya dair Yeni Yetaylar Ortaya çıktı

Apple, geliştirici testleri için visionOS'in yeni bir sürümünü yayınladı.Bu detaylar arasında FaceTime sınırlamaları, Persona özelliği ve Optic ID gibi özellikler yer alıyor. Apple Vision Pro kullanıcısının yüzünün üç boyutlu temsiline Persona adı verildiği ortaya çıktı.Vision Pro takılıyken yapılan bir FaceTime görüşmesi sırasında diğer kullanıcılara gösterilen bu olacak.
Apple ve üçüncü taraf uygulamalar için bu Persona'yı yönetmeye yönelik ayarlar menüsünün adı Persona Virtual Camera olarak değiştirildi.
FaceTime'da 32 katılımcı tek yerde gösterilmeyecek 
Paylaşılanlara göre Apple Vision Pro'nun FaceTime'ın mevcut 32 katılımcısının tümünü göstermeyi başaramayacağı görülüyor.Bunun nedeni büyük olasılıkla işlenen pencerelerin boyutunun büyük olması ve geçişli video ve diğer uygulamaların aynı anda çalıştırılmasının getirdiği ek yük.
Apple Vision Pro'da FaceTime görüşmesi yapılırken yalnızca seçilen dokuz kişi görünecek.Diğer katılımcılar aramada duyulmaya devam edecek,sadece alanda görünmeyecek.
Face ID yerine Optic ID
Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız App Store'dan bir uygulamayı indirmek için sizden istenen şey Face ID oluyor.Vision Pro'da bunun adı ise Optic ID olacak.
Yani yüzünüz yerine göz taraması yapılacak.Bu hareket,her zamanki gibi satın alma ve ayar değişikliklerini onaylamanın yanı sıra diğer güvenli eylemler için de kullanılacak.

Kullanıcılar iPhone'larındaki App Store'a göz atabilecek ve uygulamaları Apple Vision Pro'ya otomatik olarak yükleyebilecekler.Uygulama yalnızca Apple Vision Pro için oluşturulmuşsa,indirmenin cihazda başlayacağını belirten bir istem görüntülenecek.Apple Vision Pro'nun 2024'te satışa çıkması bekleniyor.Apple,geçtiğimiz günlerde Vision Pro için geliştirici kitleri için başvuruları da almaya başlamıştı.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: