Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

2050'de insanlar ne tür müzikler dinleyecek?

Yapay Zeka
Müzik, en şaşırtıcı sanat biçimlerinden biridir. Her müzisyenin emrinde yalnızca yedi notalık bir set vardır: bunları farklı şekillerde çıkararak ve yeniden düzenleyerek, çeşitli türlerde karmaşık besteler oluşturabilirsiniz.Müzik sürekli değişiyor ve yüzlerce yıl önce insanlar sadece klasikleri dinliyorsa, zamanla blues, rock, rap, pop ve çok daha fazlası ortaya çıktı.

Hiç şüphe yok ki müzik gelişmeye devam edecek-şimdi dinlediğimiz şeyin modası geçecek ve bir şeyler klasikleşecek ve bir şeyler unutulacak.Bugünün gençliğinin dinlediklerini gelecek nesiller ciddiye almayacak.Peki, diyelim ki 2050'de müzik nasıl olacak? Bu konu hakkında hayal kurmaya çalışalım. 


Gelecekte müzik yüksek teknolojili ama çok basit olacak.

Geleceğin müzik aletleri

Gelecekte müzik enstrümanlarının nasıl değişeceği konusunda ise kesin bir şey söylemek mümkün değil. Yukarıda bahsedildiği gibi, sinir ağları kullanılarak yeni sesler üretilebilir - yenilerini elde etmek için farklı seslerin dayatılmasıyla, kesinlikle sorun yaşamayacaklardır. Aslında, farklı enstrümanların sesini karıştıran bir enstrüman zaten var - Google'ın NSynth'i. Nasıl çalıştığı aşağıdaki videoda görülebilir.

Google'ın NSynth demosu

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: