Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Goodyear in Lastigi Elektrik üretiyor

Geleceğin otomobilleri hakkında herkesin beklediği iki şey var:Bu araçlar elektrikli ve sürücüsüz olacaklar.Şu anda yani kullandığımız tüm mobil elektronik cihazların kronik bir sorunu, araçlarımızı da vuracak(hatta şu anda Amerika ve Avrupa’da elektrikli araçlar bolca kullanıldığından vurdu bile):Şarj!

Tahmin edilen o ki, bu araçlar kendi elektriklerinin bir kısmını üreterek, kullanıcılar için bu meseleyi bir nebze olsun hafifletecekler. Peki araçlar bunu nasıl yapacak? ilk akla gelen,güneş panelleri.
Daha önce,araç camlarına yerleştirilebilen ve neredeyse görünmez olan güneş panellerinin geliştirilmekte olduğu haberleri gelmişti.Yeterince estetik olduğu taktirde,bu panellerin aracın ön kaputuna,tavanına ve arkasına yerleştirilebileceği de öngörülebilen bir şey.

Böylelikle gün boyu araç,kendini şarj edebilecek. Peki bu ne kadar yeterli?
Elbette -en azından- çalışan bir prototip olmadan, bu konuda bir yorum yapmak mânâsız.
Ancak araç üzerindeki diğer ekipmanların da elektrik üretmeye başlıyor oluşunu görmek güzel.
Bundan sonra karşımıza neler çıkar bilmiyoruz. şimdiki elektrik üreten parçamız tekerler! Goodyear’ın geliştirdiği ve şu anda -takdir edersiniz ki konsept- olan bu tekerler, sahip olduğu termoelektrik ve piezoelektrik materyallerle birlikte ısı ve basıncı elektriğe dönüştürüyor!

Böylelikle araç, hareket hâlindeyken ya da güneş altında, tıpkı güneş panellerinde olduğu gibi durduğu yerden elektrik üretebiliyor! BH-03 kod adlı konseptin, ne kadar güç üretebildiği ise belirtilmemiş.Ürünün videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: