Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Uzaktan Kumandalı Helikopter ile Havadan JVC GY-HM100 Çekim

JVC GY-HM100
Kaliforniya’dan CopterStudios firması,iki Halo uzaktan kumandalı helikopteri havadan yakın mesafe çekimleri için JVC GY-HM100 ProHD kamera ile donattı.Halo helikopterler kablolu televizyon programları,filmler,
televizyon reklamları ve firma tanıtımları için etkileyici HD çekimler yaptılar.
CopterStudios’un sahibi Darin Huard bu minik helikopterli kamera sistemlerinin benzersiz sinema açılı çekimler yapabileceğini fark edip firmayı beş yıl önce kurdu.Hassas hareketlerle uçabilen ve havada durabilen Halo,yerden 15 ila 30 metre yükseklikler arasında çekim yapabiliyor.Bu mesafeden çekim büyük boy helikopter,kamera kolu ve vinci ile fazla zor ve pahalı olur.
Huard,GY-HM100kameraların üstün HD görüntü kalitelerinin yanında hafif,küçük ve Fujinon 10x lensli oldukları için de seçildiklerini söyledi.Kameralar değişik kare hızlarıyla HD ve PAL görüntü çekebiliyorlar ve dahili görüntü sabitleyicilerle 3 CCD algılayıcılara sahipler.

CopterStudios her yapımda beş kişilik bir ekip bulunduruyor:uzaktan kumandalı helikopter için bir pilot,kamera işlevlerini ayarlamak için kızılötesi uzaktan kumanda kullanan bir kameraman,pilotu uçuş yolundaki engeller için uyarak iki güvenlik yardımcısı,ve çekimleri planlamak için yönetmen veya yapımcıyla çalışan bir set koordinatörü.

Huard,uzaktan kumandalı helikopterli kamera sistemlerinin ileri teknolojili oyuncaklar gibi görünseler de,kullanımlarının önemli teknik bilgi ve deneyim gerektirdiklerini belirtti.
Uzaktan kumandalı helikopter genelde üç ila 10 dakika arasında havada çekim yapıyor.Yönetmen veya yapımcı setteki bir ekranda görüntüyü gerçek zamanda izleyebiliyor.JVC kameranın çektiği SD görüntü canlı bir mikrodalga bağlantısı yoluyla setteki referans ekranı besleyen bir yöneltmeli antene veriliyor.
CopterStudios,GY-HM100 kameranın SDHC katı halli kayıt ortamı ve gerçek Finel Cut Pro kayıt kullanma avantajından da yararlanıyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: