Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Video Kamera ve Batarya Kullanım Tavsiyeleri

Kamera ömrünü artırmak için yapılması gerekenler :
1. Kameranızın objektifini Yağmur, Toz, Parmak izi gibi dış etkenlerden korumak için koruyucu UV filtre kullanımı önerilmektedir.
2. Kameranızın uzun ömürlü olması için Okuyucu - Yazıcı Kafaların, Kaset Mekanizmasının periodik olarak temizlenmesi ve mümkünse kasetin ileri, geri sarma işlemlerinin harici bir kaset sarıcı ile yapılması tavsiye edilmektedir.

ÖRNEK: bir plastik, cama sürtündüğünde cam ve plastik çizilmez. Ama yüzeyin üzerinde bir kaç kum tanesi olduğu durumda iki malzemede çizilecektir. Kamera kafasıda normal koşullarda bant tarafından çizilmez. Kum tanesi örneğindeki gibi çizilme kirler yüzünde olur. Kamera Kafa ve mekanizmasının her 10 saatlik kullanımda Kafa Temizleme Kaseti ile temizlenmesi tavsiye edilmektedir.

Çekim Kalitesini artırmak için yapılması gerekenler :
1. Kameranızla iç çekimler yaptığınızda yüzlerdeki karıncalanmaları yok etmek için Kamera ışığı kullanımı önerilmektedir.
2. Hareketli çekimleri dondurup fotoğraf yakalama kalitesini artırmak için çekimlerinizi manuel ayarda yüksek enstantane ile yapınız. Minimum 1/250 değerini veriniz.
3. Kayıt Kalitesinin düşmemesi için Kafa temizleme işlemini peryodik olarak yapınız.


Görüntü Kalitesini artırmak için yapılması gerekenler :
1. SVHS , Hi8 , DIGITAL8 ve DIGITAL kameralarla çekilen görüntüleri seyrederken yüksek verim almak için S-Video ( Svhs, S) kablo kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu kameralarda hem Composite, hem S video çıkışı bulunmaktadır. S kablo kullanırken Kırmızı ve Beyaz jacklar ses için bağlanmalı, Sarı Video jakı bağlanmamalıdır. S video kabloyu kullanabilmek için Televizyonunuzun S video girişi olmalıdır.

Composite (sarı jack) ile bağlantıda 380.000 pixel görüntü elde edilirken,
S Video kablo ile:
Hi8 Kameralarda 520.000 pixele kadar,
SVHS kameralarda 680.000 pixele kadar,
Digital8 Kameralarda 800.000 Pixele kadar,
Digital Kameralarda 800.000 Pixel ve üstü görüntü elde edilir.S video çıkışı 4 kanaldan görüntü ve kontrast sinyallerini yollayarak daha kaliteli resim transfer eder

Batarya Kullanımı ve Batarya Ömrünün uzatılması :
Kamera bataryasının uzun ömürlü olmasında kullanım çok önemlidir. Bataryanın kesinlikle düşürülmemesi ve şok görmemesi gerekmektedir. NiCd ve NiMH Bataryalarda memory effect (Hafıza etkisi) olduğu için bu bataryalar kesinlikle tam olarak boşalmadan şarj edilmemelidir. Şarj cihazlarındaki deşarj özelliği ile önce deşarj sonra şarj edebilirsiniz. Bu bataryaların uzun ömürlü olmasının yolu periyodik kullanımdır. Eğer bataryanızı 3 - 6 ay kullanmadan bekletirseniz bataryada kuruma meyda gelecek ve kullanım süresi kısalıp bir süre sonrada çalışmaz hale gelecektir.

Her ne kadar şarj cihazları batarya dolduktan sonra şarjı kessede batarya, şarj cihazında uzun süre bekletilmemelidir. Bu durum ısınma ve patlamalara neden olabilir. Çoğu kullanıcı bataryayı gece şarja koyup garantili dolsun diye sabaha kadar bekletmektedir bu yapılmamalıdır.

Li-ion Bataryalarda memory effect yoktur ve deşarj olmadan şarj edilebilir. Bu bataryaların içinde elektronik devre bulunduğundan düşürülmesi durumunda çabuk arıza yapmaktadır. Li-ion bataryalar da şarj olduktan sonra şarjda fazla bekletilmemelidir. Li-ion bataryalar sıfırın altında sıcaklıklarda çalışmamaktadır. Uzun süre kullanılmadığında arıza yapabilmektedir

Derleyen:Birol özkurt

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: