Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

FOTOĞRAFLARI HDR HALİNE GETİRMEK

İlk aklıma gelen Photoshop olsa da, profesyoneller Photomatik yazılımını çok daha başarılı buluyorlar.
PHOTOMATİX Programı indirmek için http://www.ndrsoft.com/
Programı kurun.
“HDRI” menüsünden “Generate HDR” seçin.
Çektiğiniz fotoğrafları “Browse” ile seçin

Aşağıda gördüğünüz gibi seçenekleri kullanın. “Use Standard response curve” - “Align LDR images” (Titremiş fotoğraf varsa üst üste getirir sadece biraz süreyi uzatır. )

HDRI menüsünde“Tone Mapping” seçerek Histogram düzeltimlerini gelen pencerede yapabilirsiniz.
Böylece HDR fotoğrafınız oldu!
PHOTOSHOP
CS2 veya sonrasını kullanıyorsanız işiniz çok kolay.Ancak dediğim gibi profesyoneller Photomatix diyor.
  • File / Dosya menüsünde Automate seçin. Karşınıza merge to HDR çıkacak. Bireştirilecek fotoğrafları seçip yüklediğinizde sonuç güzelce karşınıza gelecek. Yine de sağdaki sürgüde histogramla oynayarak ayarlayabilirsiniz.
  • Sonra Photoshop’ta değişiklik yapacaksanız 32 bitlik bu fotoğrafı 16 bite düşürmek için aynı pencerede sağdaki bit ayarını kullanabilirsiniz.
  • Diğer bir yol da Adobe Bridge’de bu pozları açıp “select all” dedikten sonra “Tools” menüsünden “Merge to HDR” seçmek.
  • FDRTOOLShttp://www.fdrtools.com/front_e.php adresinden indirin. Kimileri Photomatixden daha temiz sonuç ürettiğini düşünüyor. Ancak Photomatix daha yaygın kullanılıyor.
İLGİNÇ BİR SORUProfesyonel makinem var JPEG format yerine tek bir RAW fotoğraf çeksem, sonra bunu Photoshop’da sanki 3 farklı hızda çekmişim gibi 3 farklı JPEG yapsam olur mu? Hem böylece hareketli nesneleri de çekmiş olurum. Pozlamam da kolay olur. Elimdeki eski RAW’ları da HDR ye çeviririm. Böyle bir şey oluyor mu?Cevap burada http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=41080
http://www.hakkiceylan.com/yalanci-hdr-nasil-yapilir-photomatix/

KAYNAKÇA:

HDR NEDİR?

HDR NASIL ÇEKİLİR, NASIL İŞLENİR?
RAW FORMAT NEDİR?
MÜTHİŞ HDR FOTOĞRAFLAR Flickr HDR Grupları
HDR HAZIRLAMA PROGRAMLARI
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: