Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yeni kamera Satın Alırken bu 7 Özelliğe Bakın arayın!

Daha çarpıcı daha keskin kareler mi yakalamak istiyorsunuz?veya kullanımı ve tutuşu daha kolay olan bir kamera mı arıyorsunuz?Bir sonraki kameranızı satın alırken bakmanız gereken,bu söylediklerimizi ve fazlasını size sunacak 7 önemli özelliğe Bakın aşağıda sıraladık.
Yeni kamera
Daha çarpıcı daha keskin kareler mi yakalamak istiyorsunuz?veya kullanımı ve tutuşu daha kolay olan bir kamera mı arıyorsunuz?Bir sonraki kameranızı satın alırken bakmanız gereken,bu söylediklerimizi ve fazlasını size sunacak 7 önemli özelliğe Bakın aşağıda sıraladık.

1.Kompozit modu: Bu mod,aynı sahneden birkaç benzer kare yakalayarak,çok daha güzel görünen bir fotoğraf oluşturmaya izin veriyor.

2. Low-pass filtresine gerek yok:Özellikle tekrarlayan desenlerde görünen artefact'leri kaldırmayı amaçlayan anti-aliasing (low-pass) filtresi, resmi bir miktar bulanıklaştırarak kalitesini bozabiliyor.Bu tür sahneleri sıkça çekmeyeceğinizi düşünürsek,filtreyi kenara bırakan yeni kameraları tercih edebilirsiniz.

3. 4K video: Bugünkü kameraların çoğu yüksek kalitede Full HD video kaydı yapabiliyor, ancak bir 4K video izlediğinizde aradaki farkı görebiliyorsunuz. Bugünkü kompakt,aynasız modellerde ve DSLR'larda bulunan 4K video kayıt özelliği, Full HD'ye göre dört kat daha fazla pikseli yakalamanıza izin veriyor. Kaydettiklerinizi izleyeceğiniz bir 4K ekranınız olmasa bile, 4K görüntülerin 4K olmayan çoğu HD ekranda HD'ye göre daha keskin göründüğünü söyleyelim.

4. Focus peaking:Giderek daha çok kamerada görmeye başladığımız bu işlev,manuel odaklanma sırasında yaşayabileceğiniz sorunları,örneğin yüksek ışık altında veya düşük kontrastlı bir öznede yaşayacağınız sorunları azaltıyor.

5. Bükülebilen ekran:Farklı yönlere doğru açabildiğiniz LCD ekranlar, zor açılardan fotoğraf çekerken işinizi kolaylaştırıyor.Örneğin Pentax K-1 ve Fujifilm X-T2 ilk bakışta diğer makinelerdeki gibi ekranlara sahipler,ancak kamerayı ister dikey tutun ister yatay, ekranı istediğiniz yöne doğru eğebiliyorsunuz.
Af ince ayarı
AF ince ayar Menü
6. AF ince ayarı: Bazı DSLR/lens kombinasyonlarında odak, olması gerekenin biraz önünde veya arkasında kalabiliyor.Nikon D500 gibi birkaç DSLR gövdesi, bunu yeni AF fine-tune seçeneğiyle düzeltmenize yardımcı oluyorlar.

7. Elektronik deklanşör:Işığın çok olduğu koşullarda geniş diyafram kullanıyorsanız, kameranız sizi sahnenin düzgün biçimde canlandırılamayacağı konusunda uyarabilir.En düşük ISO ayarında bile doğru deklanşör hızıyla kareyi yakalamanız mümkün olmayabilir;bu durumda diyaframı daraltmaktan başka çareniz kalmayacaktır.Bu ise yüzeysel bir alan derinliği sağlamanın zorlaşması anlamına geliyor.
Yeni kamera Satın Alırken

Çoğu kompakt kamera ve sistem kamerası,bu sorunun üstesinden gelmek için normal 1/2000 veya 1/4000 saniyelik limitleri hızlandıran elektronik deklanşörle geliyorlar.Böylece örneğin 1/16.000 saniye veya 1/32.000 saniye deklanşör hızıyla en parlak ışıkta f/1,8 veya f/1,4 diyafram kullanabiliyor ve istediğiniz pozlamayı elde edebiliyorsunuz.

Eminim ki,siz de kaliteli bir ürün almak istiyorsunuz ve bu bilgilere sahip olmadığınız için aklınız da hep soru işaretleri vardı.Şimdi kafanızda bir marka belirleyin ve ürünü sipariş etmek için yola koyulun!Güzel fotoğraflı,videolu,keyifli günleriniz olsun!
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: