Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Dünyanın En Büyük 34 kilogram 100 milyon Dolarlık İncisi

34 kilogram 100 milyon Dolarlık İncisi
34 kilogram 100 milyon Dolarlık İncisi
Filipinler'de bulunan ve dünyanın yeni en büyük incisi olarak rekor kıran inci görenleri hayretler içinde bıraktı.Dev incinin,Filipinler'de yaşayan yoksul bir balıkçı tarafından bundan 10 yıl önce bulunduğu ve balıkçı tarafından 'uğur getirsin' diye o zamandan bu yana evin bir köşesinde saklandığı belirtildi.Halihazırda bilinen en büyük incinin 5 katı büyüklüğünde olan 34 kilogram ağırlığındaki 100 milyon dolarlık inci, görenleri hayretler içinde bırakıyor. 60,96 santimetre uzunluğundaki dev inci Filipinler'in Palawan Adası'nda Puerto Princesa kentinde fakir bir balıkçı tarafından bulundu.İncinin dünya gündemine oturması ise tamamen tesadüf eseri oldu.

EVİ YANDIKTAN SONRA TAŞINIRKEN DÜNYA ÖĞRENDİ
Bu dev 'uğurlu nesneye' rağmen ismi açıklanmayan balıkçının ahşap evinin yanması ve talihsiz adamın,taşınırken inciyi bölgedeki bir turizm görevlisine götürmesiyle dünya,rekor büyüklükteki inciden haberdar oldu.

FIRTINALI HAVADA DEMİR ATINCA...
İnciyi gördüğünde şoke olan turizm görevlisi Aileen Cynthia Amurao,"Balıkçı arkadaş bundan 10 yıl önce fırtınalı bir havada demir attığında çıpası bir kayaya takılmış.Çıpayı kurtarmak için daldığında ise, çıpanın bu deniz kabuğuna takıldığına görmüş.
100 milyon Dolarlık İncisi
34 kilogram 100 milyon Dolarlık İncisi
Yüzeye çıkarken inciyi de beraberinde götürmüş.Şu ana kadar hiçbir şekilde bu incinin kaç para ettiğinden haberdar değilmiş.Sadece uğur getirsin diye evin bir köşesine atmış ve yıllardır öylece duruyormuş.Dev inciyi bize getirdiğinde şaşkına döndük.Şimdi mücevher uzmanlarından ve diğer yetkililerden sertifika bekliyoruz"dedi.

İncinin bulunduğu Palawan Adası açıklarında 1934 yılında da ‘Allah’nın incisi’ olarak bilinen ve şu an resmi olarak dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen bir inci bulunmuştu.600 yıllık olduğu tahmin edilen 6,5 kiloluk inciye 40 milyon dolar değer biçilmişti.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: