Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

İşte En İyi 5 Twitter Alternatifi Sosyal-Medya-Uygulamaları

Spill
Eski Twitter çalışanları Alphonzo "Phonz" Terrell ve DeVaris Brown bir araya gelerek Spill adında yeni bir sosyal medya uygulaması geliştirdi ve eğlenceli adından da anlaşılacağı gibi daha çok görsel bir alternatif ortaya koydu.Sadece yazmak yerine,gönderinizi bir resim,video veya GIF ile
süsleyebiliyorsunuz.Bu listedeki tüm uygulamalar arasında Spill kesinlikle en eğlenceli ve renkli olanı. Ne yazık ki,Bluesky'a benzer şekilde Spill'e erişmek için de bir bekleme listesine katılmanız gerekiyor.

Post News
Post News Post'un kurucusu ve CEO'su Noam Bardin,sosyal ağı"fikirleri tartışabileceğiniz ve birbirinizden öğrenebileceğiniz,özgürce sohbet edebileceğiniz ve biraz da eğlenebileceğiniz medeni bir yer"olarak tanımlıyor.Kullanıcılar sadece istedikleri uzunlukta yazılar yazmakla kalmıyor,aynı zamanda The New Yorker ve Vanity Fair gibi seçkin haber sağlayıcılarından makaleler de satın alabiliyor.

Mastodon

Bu listedeki diğer bazı seçeneklerin aksine Mastodon bir süredir piyasada. 2016 yılında kullanıma sunuldu ve kullanıcıların bir sosyal ağ oluşturmak için birlikte çalışan farklı sunuculara katılmasına olanak tanıyor.Sizinle aynı sunucuda olmasalar bile Mastodon'daki herkesle etkileşime geçebilirsiniz. Tüm bu farklılıklara rağmen, hizmetin kendisi bir haber akışı,listeler ve direkt mesajlarla Twitter'a çok benzer şekilde çalışıyor.
Bluesky

Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey, bir zamanlar Elon Musk'ı kendi sosyal medya platformunu yönetme konusunda güvendiği tek çözüm olarak görüyordu.Şu anda ise hızla Twitter'ın en önemli rakiplerinden biri haline gelen Bluesky'nin yönetim kurulunda yer alıyor. Bluesky uygulaması Şubat 2023'te App Store'da yalnızca davetli kullanıcılara bir beta olarak kullanıma sunuldu. Şu anda Twitter benzeri hizmete erişmenin tek yolu bir davet kodu almak. Uygulama artık Android'de de mevcut, ancak şirket henüz halka açık bir lansman yapmayı planlamıyor.

Threads Meta

6 Temmuz Perşembe günü Threads adlı kendi Twitter rakibini piyasaya sürdü.Teknik olarak Threads, bir Instagram hesabıyla giriş yaptığınız ve aynı kullanıcı adına sahip olduğunuz için Instagram'ın bir parçası.Uygulama Twitter'a oldukça benziyor;takip ettiğiniz tüm hesapların güncellemelerinden oluşan kayan bir akış ve konu başlıklarına yanıt verme ve tek tek mesajları beğenme olanağı sunuyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: