Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Temsa Avenue EV:Türkiye'nin İlk Yerli Elektrikli Otobüsü

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsü Temsa Avenue EV,Şubat 2015 temelleri atılan ve günümüz itibarıyla karşımıza çıkan Avenue EV,Türkiye’nin bu alandaki en önemli hamlesi...
Temsa Aselsan
Temsa Avenue EV
Son 5 yılda ivmesini artıran elektrikli araçların toplu taşımaya yansıyan kısmında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddi adımlar atılıyor.İstanbul’da düzenlenen etkinlikle,ilk kez yüzünü gösterdi.Bunlar dan biride Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsü Temsa Avenue EV,Şubat 2015 temelleri atılan ve günümüz itibarıyla karşımıza çıkan Avenue EV, Türkiye’nin bu alandaki en önemli hamlesi.Temsa ve Aselsan ortaklığı,geliştirilen ilk elektrikli otobüsü,bu geçiş sürecinde gerek yurt içinde kullanabileceği gerekse yurt dışına ihraç edebileceği bir model olarak karşımızda duruyor.

12 metrelik uzunluğa sahip olan Temsa Avenue EV’de 35 oturan, 52 ayakta olmak üzere toplamda 87 yolcu aynı anda seyahat edebiliyor.içerisinde ayrıca 1 adet tekerlekli sandalyeli yolcu taşıma bölümünün de bulunduğunu söyleyelim.Elektronik ve mekanik aksamlarının tamamı yerli üretim olan otobüste sürücünün önünde yer alan bilgi paneli LCD ekrandan oluşuyor ve bunun da yazılımsal geliştirmeleri proje içerisinde yer alan mühendisler tarafından geliştiriliyor.
Temsa Avenue EV
Temsa Avenue EV
Elektrikli olmasından ötürü gerek sürücü gerekse yolcular için üst düzey konforlu bir yolculuk vadeden Temsa Avenue EV’de araç içi internet ve veri bağlantı noktaları da es geçilmemiş.250 kW‘lık motoruyla 2.700 Nm tork değerine sahip.Duraklarda yer alacak şarj istasyonlarıyla anlık şarj olabilen otobüs, hızlı şarj özelliğiyle birlikte 8 dakikada tam doluluğa erişebiliyor.

Temsa Avenue EV,kullanım ve taşınan yolcu sayısına bağlı olarak tek şarj ile en az 50 en fazla 70 km‘lik bir menzil değerine sahip. Avenue iBUS,MD9 ElectriCITY ve Opalin City gibi akıllı otobüs çalışmalarını önümüzdeki yıllarda geliştirerek devam edeceğinin de altını çizen Temsa,Amerika dahil olmak üzere 66 ülkeye ihracatını sürdürüyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: