Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Siri'nin Rusça konuşan versiyon eşcinsel mi?

Apple'ın sesli kişisel yardım uygulaması Siri'nin Rusça konuşan versiyonu,gece kulüpleri ile ilgili sorulara tuhaf yanıtlar verince, Apple bunun yazılım hatasından kaynaklandığını duyurdu. hafta başında, kendisini Alex olarak tanıtan bir kişi ile Rusça konuşan Siri arasındaki diyaloğun videosu internette kısa bir süre içinde yayıldı.

Diyalog şöyle gelilişiyor:
Alex: "Siri,çevremde eşcinsel gece kulübü var mı?"
Siri: "Eğer becerebilseydim, kıpkırmızı olurdum (kızarırdım)."
Alex: "Eşcinsel bir evliliği İngiltere'de nasıl kayda geçiririm?
Siri: [Sessizlik]
Alex: "Eşcinsel bir evliliği İngiltere'de nasıl kayda geçiririm?"
Siri: "Bunu duymamış gibi yapacağım."
Diyalogla ilgili bir fikir ediniyorsunuz.

Apple,Siri'nin cevaplarının yazılımdaki bir hatadan kaynaklandığını ve düzeltildiğini söylüyor. İnternette İngilizce yapılan tartışma,Rusya'da eşcinsel haklarının ve homofobinin ülke dışında da çok konuşulan bri sorun olduğuna işaret ediyor.Siri'nin Rus yasalarına uyumlu olması için özellikle bu şekilde ayarlandığına dair bir kanı da var.Reddit'teki bir kullanıcı,"Apple'ın, ürünlerini satabilmesi için ülkelerin yasalarına uyması gerekiyor"dedi.Rusça yapılan yorumlar ise daha sert.

Bazıları homofobik, bazıları ise Batı'nın bu konuya ilgisini sorguluyor.Rusya doğumlu olan fakat artık İngiltere'de yaşayan Alex, BBC Trending'e açıklamasında Rusça konuşan Siri'nin 'tavrını' tesadüfen fark ettiğini söylüyor:"Arkadaşlarımla dışarıdaydım, telefonlarına iOS işletim sisteminin son sürümünü yüklüyorlardı.

Yeni özelliklerinden biri de Rusça konuşan Siri'ydi.Biz de 'eşcinsel' kelimesini kullanarak sorular sorduk ve çok tuhaf yanıtlar aldık. Lezbiyen' kelimesine de benzer yanıtlar geldi"
Rusya'da, 2013 yılında 'eşcinsel propagandanın yasaklanması' yasasından sonra eşcinsel hakları çok tartışmalı bir konu haline geldi.Yasa,18 yaş altındakilere eşcinsellikle ilgili bilgi verilmesini yasaklıyor.
Alex,"Bir şirketin, ülkenin yasalarına uyum sağlama gereksinimini anlayabiliyorum" diyor ve ekliyor:"Apple durumu düzeltti. Fakat yine de neden böyle bir durum olduğuna dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı."
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: