Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Facebookta Virüsler Nasıl Temizlenir?

Facebok,sosyal ağı dünyada olduğu gibi Türkiye’de oldukça popüler.Yoğun kullanılan Facebook,kötü yazılımlarında hedefi haline gelmekte.Bir çoğunuzun Eminim ki bu virüsleri ya görmüş ya da yakalanmışsınızdır.üçüncü partilerin linkler ve uygulamalar aracılığıyla bulaştırdığı virüsler sosyal ağ kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri...

Facebook kullanıcıları son zamanlarda arkadaşlarının profilinde Bunun Gibi"Yetenek Sizsiniz'e katıldım"diye bir paylaşım veya kendisinin etiketlendiği bir gönderi görüyor.Çoğu zaman ödül vaadiyle ya da “Bu videoya inanamayacaksınız”gibi cümlelerle tıklamaya iten bağlantılar bir anda hesabınıza virüs bulaşmasına sebep oluyor.Artık çoğumuz“Tıklayın,iPhone 5S kazanın”gibi,Bu paylaşımı tıklayan kullanıcı aynı virüsüde kapmış oluyor.

Tabii ki aynı paylaşım diyer arkadaşlarına gidiyor.Virüs böylece kısa sürede yayılıyor.Yayılan bu virüs kullanıcıları zor durumda bırakıyor.Nasıl kurtulacağını bilemeyen kullanıcılar,Bu Virüsten kurtulmanın yollarını arıyorlar. işte virüslerden kurtulmanın birkaç yolu bulunuyor....
1 inci Yöntem: Facebook uygulamalarınızı tek tek kontrol etmeniz gerekiyor.Facebook hesap bilgilerinize girin,sayfanızda Bakın sol kısımda uygulamalar seçeneğine tıklayıp girin.Uygulama bölümünde görünen virüse neden olan uygulamayı yanındaki çarpı işareti ile kaldırınız.Daha sonra da tarayıcınızın ayarlarına giriniz ve uzantılar veya eklentiler kısmından bu virüse neden olan uzantı veya eklenti var ise kaldırınız.
ikinci yöntem ise: Bilgisayarınızdan Başlat tuşuna basarak alt kısımdaki arama bölümüne regedit yazıyoruz. Regedit’i açtık sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.Burada“asdadsfclbonhleeank”gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacak.Bu dosyayı siliyoruz.web tarayıcınızı tekrar baştan başlatın.Virüs temizlenmiş olacaktır.

Bu yöntem Chrome için anlatılmıştır ancak,Bu Firefox için de uygulayabilirsiniz.Birde Facebook Şifrenizi Değiştirin Tıkladığınız linkler sayesinde üçüncü partilerin Facebook şifrenize erişmiş olma ihtimali çok yüksek.Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey şifrenizi güvenilir başka bir şifre ile değiştirmek.
1.Facebook’a giriş yapın.
2.Genel Hesap Ayarları sayfasından Şifre bölümüne gelin ve Değiştir yazısına tıklayın.
3.Mevcut şifrenizi ve yeni belirlediğiniz şifreyi yazarak değişiklikleri kaydedin.

Son birşey daha:Bir Linkin Virüslü Olup Olmadığını En Kısa Yoldan Nasıl Anlarsınız?
Virüslü olan linkler kendini genelde çok belli etse de emin olamadığınız durumlarda linke bağlı URL adresine bir bakın.URL eger size şüpheli geliyor ve tanımıyorsanız tıklamayın.
Örnek eğer URL.info bağlantısıyla sonlanıyorsa bu linkin virüslü olduğuna kesinlikle emin olabilirsiniz.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: