Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yeni Bir insansi Robot Atlas Geliştirildi


Gelişmiş Savunma ileri Araştırma Projeleri ABD(DARPA)için Ajans artık resmen Atlas adlı bir insansı robot,sundu.Bu Terminator değil,geliştirilmesi çok yakında gerçekleşecek bu Robotun yüksekligi 190 santimetre ve 136 kilo ağırlığında  Boston Dynamics tarafından oluşturulan ve 2 milyon dolar para ödülü Bir Yarışma ve DARPA Sanal RobotikYarışmaya katılmayı amaçlanmıştır.
DARPA göre,robot Atlas"son zamanlarda yaratılmış en gelişmiş robotlar biri"dir.Bu alanda çok bilgili ve 28 hidrolik eklem,çoklu sensör ve gelişmiş kontrol sistemi vardır.

Boston Dynamics şirketi,daha önceden Petman ve BigDog robotları dünya çapında tanınmıştı.Bu dikkat çekicidir, her ikisi de DARPA için yaratılmıştır.Petman ve BigDog Askeri amaclı özel olarak tasarlanmıştır ,Atlas ise aksine Sivil amaçlı yeni bir ürün. programlanması ve Yazılımların Geliştirilmesi mümkün olacak...Ve Modifiye ve programlanmış robotlar doğal ya da insan yapımı afetler sonrası kurtarma operasyonlarında kendilerini gösterecektir.Örneğin, Japonya'da 2011 yılında meydana gelmişti...tsunami ve nükleer santral patlama sonuçları gibi ortadan kaldırılması olacak.

Yarışma icin şu anda,DARPA dünyanın dört bir yanından altı takımı kayıt almıştır.Bunlardan ikisi Jet Propulsion Laboratory(JPL)ve Carnegie Mellon de robotik.her takım kendi tarzında Atlas tasarımını değiştirmek zorunda olacağı unutulmamalıdır.Diğer kendi yazılımını kullanarak robotu programlamak için görev olacaktır. Takımlar Atlas robotu bir bilgisayarda simüle sürümüne yazılımı test etmek için fırsatı oldu.Şimdi gerçek modelleri aynı şekilde işe almak zorunda. Fiziksel testlerin ilk aşaması bu yılın Aralık için planlanıyor...
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: