Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Mobilete Devrimi U3-X HONDA'dan


Robot araştırma sonuçları ile bizleri şaşkına çeviren Honda, bu alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. ‘İnsanlarla uyum’ anlayışını izleyen Honda, yeni geliştirdiği deneysel cihazı U3-X’i tanıttı. Yeni bir kişisel mobilite cihazı olan Honda U3-X, ileri, geri, yana ve çapraza olmak üzere tüm yönlere serbest hareket sağlayabiliyor. Sürücünün bacakları arasına rahatça uyum sağlayan bir tasarıma sahip olan U3-X, sürücünün üst bölgesiyle eğildiği sırada hareket, dönüş ve durma eylemlerini gerçekleştirebiliyor. Tek tekerlekli bir yapıya sahip olan U3-X, sürücünün ayak dayanaklarından zemine kolaylıkla ulaşmasını sağlayarak, sürücüyü yayalarla hemen hemen aynı göz seviyesinde konumlandırmayı başarıyor ve böylece kullanıcıların çevredekilerle rahatça iletişim kurabilmelerini sağlıyor. Honda’nın insansı robotu ASIMO’nun teknolojik araştırmaları sırasında geliştirilen ‘Honda denge kontrol’ teknolojisinin kullanılması ile tasarlanan U3-X’e ait araştırma ve geliştirme çalışmaları devam ediyor. Ürünün şu an sahip olduğu temel özelliklere gelince…


U3-X’İN TEMEL ÖZELLİKLERİ

ASIMO araştırmalarıyla geliştirilen denge kontrol teknolojisinin uygulanmasıyla sağlanan cihaz kontrolü: Eğim sensörü, sürücünün ağırlık değişimine göre aracın eğimini tespit eder ve sürücünün yön ve hız amacını saptar. Verilere dayanarak, cihazın dik bir konuma döndürülmesi için kesin bir kontrol uygulanır ve böylelikle sadece ağırlık değişimiyle, yumuşak ve kıvrak hareketlerin yanı sıra basit bir çalışma sağlanır.

HOT Sürüş Sistemi (Çok yönlü çeker tekerlek sistemi): Honda, geri, ileri, yanal ve çapraz yönler dahil tüm yönlerde hareket sağlayan dünyanın ilk* tekerlek yapısını geliştirdi. Birçok küçük çaplı motor kontrollü tekerlek, geniş çaplı bir tekerlek oluşturmak üzere bir araya getirildi. Cihaz, büyük çaplı tekerleği hareket ettirerek, ileriye ve geriye, küçük çaplı tekerleği hareket ettirerek de yan yönlere gider. Bu hareketlerin birleştirilmesiyle, cihaz, çapraz yönlere de hareket edebilir.

Kompakt ve yenilikçi dizayn: Denge kontrol teknolojisi ile HOT Sürüş Sisteminin birleştirilmesi, tek tekerlekli kompakt ve yenilikçi bir dizayn yaratılmasını sağladı. Bunun yanında, cihaz, aynı zamanda iskelet işlevi gören katlanabilir koltuk, ayak dayanakları ve vücut kılıfını içinde bulunduran, hafif bir monokok cihaz gövdesine sahiptir.

* Honda dahili araştırmalarına göre

TEKNİK ÖZELLİKLER
Akü Tipi: Lityum iyon akü
Çalışma Süresi: 1 saat
Boyutlar: 315 x 160 x 650 cm
Ağırlık: Yaklaşık 10 kilogram
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: