Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Katlanabilir Televizyonlar Yaygınlaşacak

Katlanabilir televizyonlar yaygınlaşacak
Yaklaşık 1 santimetre kalınlığında olan ve istenilen her yere yapıştırılabilme özelliği taşıyan ileri teknoloji ürünü OLED televizyonlar,aynı özelliklerdeki dizüstü bilgisayarlara da ilham kaynağı olacak.
Bilim dergisi Physics World'un haberine göre,11 inç XEL-1 OLED TV'nin yapımcısı Sony'nin orta ve büyük boyutta OLED panel üretimine Nisan 2009'dan başlayarak 205 milyon dolar harcama yapacağı belirtildi. LG ve Samsung'da da bu alanda yatırımları olduğu aktarıldı.
OLED,Organik Led diye tanımlanan ve elektirik verildiğinde kendiliğinden ışık yayan organik parçalardan oluşan bir ekran çeşidi.OLED ekranlar LCD ve Plazma televizyonlar gibi arkadan aydınlatmaya ihtiyaç duymadıkları için daha az enerji harcıyor.
Bu türdeki ekranlar iki şeffaf ve esnek olabilecek tabakanın arasına yerleştirilmiş organik ve elektrik verildiğinde parlayan bileşenlerden oluşuyor.Bu da OLED ekranların renk aralığını çok yüksek hale getiriyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: