Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Blu-Ray Disc Nedir,Bana Ne Sağlar?

Blu-ray,rakipsiz depolama ve etkileşim sunmak ve de HDTV ve HD oyun potansiyelini sağlamak menekşe mavisi lazer kullanan gelecek nesil optik disk biçimidir.
Sony,internet üzerinden film,müzik,oyun ve etkileşim tek çözümde birleştiren teknolojide aşırı talep büyümesini karşılamak için Blu-ray Disc™'in geliştirilmesine yardımcı oldu.Blu-ray Disc™normal DVD biçimlerinden daha üstün performans sağlamaktadır.
Benzersiz optik ortam depolaması,çift katmanlı diskte dokuz saat HD gösterimi ve standart DVD'ye göre beş kat içerik alır.
Blu-ray Disc™,daha önceden hiç bilmediğiniz şeyleri yapabilen ve işlevselliği sunan bir disk biçimidir.
Blu-ray Disc™,High Definition eğlenceniz için en iyi tercih.

Blu-ray Disc™ Bana Ne Sağlar?
High Definition'a geçiş yapıyorsanız,Blu-ray Disc™'in gücüne yaklaşan başka bir disk biçimi yoktur.Buna benzer hiçbir şey yaşamadınız. Tıpkı bir DVD'ye benziyor ve onunla aynı boyutta…ama arada çok büyük farklar var.Blu-ray Disc™(BD),en iyi olası High Definition görüntüye,harika dijital çok kanallı sese ve birçok etkileşimli ekstraya sahip çok uzun filmlerin keyfini çıkarmanın en iyi yoludur.Ve bu daha başlangıç.Blu-ray Disc™,High Definition dijital video,ses,görüntü,oyun,PC dosyaları ve istediğiniz her şeyi saklaması için tasarlanmış,gelecek nesil yüksek kapasiteli bir optik disktir.
DVD'nin yapabildiği her şeyi,Blu-ray Disc™ de yapabilir.Ve çok çok daha fazlasını.Yüksek Kapasite
Blu-ray Disc™'ler(BD),Kompakt Disk(CD)veDVD'lerle tamamen aynı çapa sahiptir(12cm).BD'nin en büyük farkı,video,resim,ses vb.gibi High Definition içerikleri tutmak için daha fazla saklama kapasitesi yüklemesidir.
Blu-ray Disc™ bunu başarmak için,DVD yüzeyine düşen ışının beş katı küçüklüğünde,olağanüstü küçük,hssas ışık noktası üretmeye odaklanmış mavi/mor bir lazer kullanır.
Diskin içinde,veri parçaları DVD'ye göre iki kat daha yoğun sıkıştırılmıştır.Çok ince lazer ışınıyla birlikte bu,Blu-ray Disc™'in tek taraflı tek katmanlı bir diskte olağanüstü şekilde 25 GB veri tutabilmesi anlamına gelir.
Tek taraflı, çift katmanlı DVD 50 GB veri tutar. Etkileşimli özellikler ve ekstraların yanı sıra çok kanallı dijital surround sesli 1080 satır Tam HD'de iki buçuk saatlik film eğlencesini almak için 25 GB yeterlidir.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: