Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

IOS 10 Tüm Detaylarıyla Birlikte Tanıtıldı #Video

IOS10
IOS 10
Yeni gelen güncelleme Siri için önemli yenilikler vadediyor ve bazı tasarımsal yenilikler içeriyor.iOS 10’da kilit ekranı yenileniyor.iPhone kaldırıldığı anda ekran otomatik olarak açılıyor.Bildirimler artık daha düzenli olarak görünüyor.3D touch özelliğiyle bir bildirime basılı tutarak detaylı bilgilere ulaşılabiliyor.Hatta kiliti açmaya bile gerek kalmadan buradan mesajlara cevap verilebiliyor.3D touch bildirim panelinde de kullanılabiliyor.Kontrol merkezi tamamen yeni bir tasarımla geliyor.

Sağa doğru kaydırarak Apple Music’e erişilebiliyor.Kilitli ekranında sola kaydırarak kamera,sağa kaydırarak widget’lara ulaşılabiliyor.3D touch daha gelişmiş özellikler sunuyor.Uygulamalara basılı tutulduğunda bazı önemli bilgiler hızlıca görülebiliyor.Siri tabii ki iOS 10’da da büyük bir gelişim gösteriyor.Siri uygulama geliştiricilere açılıyor.Diğer uygulamalar üzerinden mesaj gönderirken Siri kullanılabiliyor. Fotoğraflar üzerinde aramalar yapılabiliyor,aktivite takip uygulamalarında Siri’den yararlanılabiliyor.Hatta 3.parti ödeme uygulamalarda Siri kullanılabiliyor.Sesli ayrıca konuşma uygulamalarına da Siri ile ulaşılabiliyor.
IOS 10 Tüm Detaylarıyla Birlikte Tanıtıldı
iOS 10
Yeni klavye akıllı öneri sistemi,Cümlenin yapısına göre gelmesi gereken kelimeyi kendisi öneriyor veya karşı taraftan gelen soruya verilebilecek olası yanıtlar otomatik olarak gösteriliyor.Fotoğraflar uygulaması gelişiyor Fotoğrafları bulmak daha kolay hale geliyor.Advanced ComputerVision teknolojisiyle yüzler otomatik olarak tanınıyor ve kişiler ayrı kategorilerde listelenebiliyor.Ayrıca objeler ve mekanlar da tanınabiliyor ve ayrı kategorilere ayrılıyor. Yenilenen arayüzde en özel fotoğraflar öne çıkarılıyor.Kategorilerin üst kısmında otomatik olarak anıların bulunduğu bir video oluşturuluyor ve kullanıcının beğenisine sunuluyor.Videonun süresi ve fonda çalınacak müzik değiştirilebiliyor.

Fotoğraf özellikleri aynı zamanda yeni macOS’ta da kullanılabiliyor ve Apple TV’de de yer almakta.Proactive özelliğiyle takvimdeki randevular ve mekanlar birbiriyle senkronize edilebiliyor.
iOS 10’da haritalar baştan aşağı yenileniyor.Navigasyon ekranı da yenilenmiş durumda.Restoranlar yemek türlerine göre ayrılabiliyor.Güzergah üzerinde hangi marketlerin ve servislerin bulunduğuna hızlıca göz atılabiliyor.Yoldaki trafik durumu görülebiliyor,dinamik olarak kamera yakınlaşıp uzaklaşabiliyor.3. parti uygulamalar haritalar üzerinden kullanılabiliyor.Artık otomobilin gösterge kısmı üzerinde direkt olarak haritayı görmek mümkün oluyor.Bu işlemleri yapmak için haritalar uygulamasından çıkmaya gerek kalmıyor.Uber vb.ulaşım servislerine de tek dokunuşla ulaşılabiliyor.

Artık daha sade ve kullanımı kolay bir uygulamayla karşı karşıyayız.Apple Music üzerinden direkt olarak kütüphanedeki müziklere erişilebiliyor.15 milyon üyeye ulaşan Apple Music’in tasarımı tamamen değişiyor. Connect kısmı da ana müne ye taşınıyor ve For You üzerinden ünlülerin gönderilerine göz atılabiliyor. For You kısmı da yeni tasarımdan nasibini alıyor ve daha basit bir tasarıma kavuşuyor.
iOS 10
60 milyondan fazla haberler uygulaması kullanıcısının olduğu belirtiliyor.Haberler uygulaması yeni ortaklar la birlikte daha da büyüyor ve artık daha fazla kaynaktan haberler gösterebiliyor.Ünlü yayın ortakları takibe alınabiliyor ve bu kaynaklar dan gelen haberler bildirim olarak kilitli ekrana düşüyor. Dünyanın en büyük akıllı ev sistemi üreticilerinden bazıları Homekit’e destek veriyor.
Home adı verilen yeni bir uygulama iOS ana ekranında yer alıyor ve direkt olarak tüm akıllı ev sistemlerine erişim sağlanıyor.Homekit’e kameralar,kapı kilitleri vb.birçok yeni cihaz ekleniyor.

“Günaydın siri” dendiğinde gündüz moduna geçiş yapılıyor ve evdeki cihazlar buna uygun olarak çalışmaya başlıyor.iPhone haricinde iPad ve Apple Watch’ta da Home kullanılabiliyor.Sesli görüşme uygulamaları bundan böyle kilit ekranında açılabiliyor ve kişi kartlarında görüntülenebiliyor.Video ve fotoğraflar daha kolay bir şekilde gönderilebilir.Mesajlarda gelişmiş link özelliğiyle gönderilen linkin içeriği direkt olarak görüntülenebilir,hatta gif içerikler oynatılıyor.Emoji tahmini ile cümleye uygun emojiye hızlıca erişiliyor.Kelimelere dokunularak bu kelimelere uygun emojiler otomatik olarak kullanılabiliyor.Ayrıca gizli fotoğraf ve yazı göndermek mümkün oluyor ve bu içeriğin görüntülenebilmesi için gönderiye dokunmak gerekiyor.

Bubble Effect özelliğiyle yüksek sesli veya kibarca bir şey söylenmek istendiğinde balon buna uygun olarak büyüyüp küçülebiliyor.Apple Watch’ta olduğu gibi ifadeler çizilip gönderilebiliyor.Konuşmanın arkaplanında tamamen hareketli efektler oynatılabiliyor.Tapback sayesinde gönderilen bir fotoğrafı beğenmek gibi yeni bir seçeneğimiz de bulunuyor.Mesajlar da geliştiricilere açılıyor ve farklı eklentiler bu uygulamaya dahil edilebiliyor.

Video


Apple Music linkleri mesaj olarak gönderilebiliyor ve paylaşılan müzik Apple Music üzerinden çalınıyor.iPad’de bölünmüş ekranda safari deneyimi sunuluyor Gizliliğe yeni versiyonda da büyük önem veriliyor ve kullanıcı bilgileri koruma altında tutuluyor.iOS 10 nihai sürüm ise sonbaharda kullanıcılarla buluşacak...
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: