Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yeni Panasonic AJ-HDX900 Kamera

Yeni AJ-HDX900 kamera, yayıncılıkta uzun izli kayıt ve güvenirliği denenmiş DVCPRO HD formatını kullanıyor.720p ve 1080i dijital TV formatlarında kayıt yapabiliyor.AJ-HDX900,TV programları, müzik ve video kliplerinin, şirket programlarının HD yapımında mükemmelliği hedefliyor.

720p/1080i HD Çok Formatlı Kamera
11 HD formatında kayıt yapabilen AJ-HDX900, dünyanın hemen her yerinde içerik çekimi için kullanılabiliyor.

Progresif HD CCD Hassasiyeti
2/3 inçlik,1 milyon pikselli 3 adet IT CCD’li sistem, 2000 lükste F10 hassasiyetle birlikte üstün HD görüntü veriyor.AJ-HDX900, 0,032 lükse kadar (+62dB kazanç) düşük ışıklandırmada bile sıra dışı çekimler yakalayabiliyor. Progresif modda CCD’leri sürekli süren gerçek progresif görüntü formatı, film benzeri yapımda veya bilgisayar grafikleriyle birlikte kullanım için uygun.

14 Bitlik Dijitale Çevrim
AJ-HDX900’de, klasik 12 bitlik sistemin geliştirilmişi olan 14 bitlik A/D çevrim sistemi var.12 eksenli renk düzeltme matrisi, belli renk bölgelerinde ince ayarlar yapmaya imkan sağlıyor.
Cilt tonu gibi işlevler, daha da ince ayarları olanaklı kılıyor.

Filmlike 3 Gamma Eğrisi
AJ-SDX900 ve AJ-HDX400’deki Filmlike 1 ve Filmlike 2 gamma modlarının yanında, Filmlike 3 adlı yeni bir Filmlike gamma modu da eklenmiş.Filmlike 3,görüntüleri daha etkileyici yapan,film benzeri bir doku oluşturuyor.

DVCPRO HD Yayıncılık standartlarına göre tasarlanan DVCPRO HD kodek, 100Mbps görüntü bit hızı ile 4:2:2 örnekleme ve kare-içi sıkıştırmayı birleştiriyor. Bu güvenilir kayıt sistemi, hızlı hareket eden nesnelerde kalite bozulmasını en aza indiriyor,ve düşmelere karşı dayanıklı.
Yeni DRS İşlevi DRS (Dynamic Range Stretching), otomatik knee işlevini daha da genişletiyor. Aydınlık ve gölge alanların ortalama parlaklıklarını tanıyor ve açıklığı otomatik olarak ayarlıyor; gölge alanlarındaki aşırı aydınlıkları bastırmak için knee denetimini kullanıyor. Dışarıdan içeriye girilmesi gibi karanlık ve aydınlık alanların karışık olduğu sahnelerde,DRS otomatik olarak daha geniş bir dinamik aralık sağlıyor.

ImageDijital Süper Kazanç
AJ-HDX900, maksimum +36 dB kazançlı, kullanımı kolay, butonlu süper kazanç işlevi sağlıyor. Ayrıca,Varicam’ın değişken kare hızı teknolojisinden yararlanıp +20 dB fazladan kazanç imkanı vererek, yeni bir dijital süper kazanç (kümülatif modda) sunuyor.Süper kazanç ve dijital süper kazanç ile, AJ-HDX900 +62 dB’e kadar,çok hassas çekim yapıyor.

48kHz/16bit, 4 Kanallı Dijital Ses
AJ-HDX900, dört kanalın hepsinde tam 48kHz/16 bit dijital ses kaydediyor.Her kanal için ses kaynağı, mikrofon, hat, kablosuz alıcı ve diğerleri arasından serbestçe seçilebiliyor.Ön mikrofon girişi için 2 kanal uyumlu,5 uçlu bir XLR jakı var.AJ-MC900G opsiyonel stereo mikrofonla stereo kayıt sağlıyor.

Kullanıcı Sahne Dosyaları
Belli kamera ayarları dahili belleğe saklanıp,hızlı ayar gerektiğinde çağırılabiliyor.Kameranın belleği 4 dosya, SD Memory Card’a ise sekiz dosya kaydedilebiliyor.

Ön kayıt işlevi
AJ-HDX900, bekleme modundayken kameraya giren en son 7 saniyelik görüntü ve sesi bellekte tutuyor.Böylece ani olayları yakalamak gerektiğinde,REC butonuna basılınca bu 7 saniyelik malzeme gerçek zamanlı kaydın başlamasından önce banda kaydediliyor.

Yeni RCU Desteği
AJ-HDX900,opsiyonel AJ-RC10G uzaktan kumanda birimine bağlantı için 10 uçlu bir RCU terminaliyle donatılmış.AJ-RC10G’nin 10 uçlu çoklu kablosu,RCU’da izleme için AJ-HDX900’ün aşağı çevrim görüntü OUT terminaline bağlanabiliyor.

Kolay Yedekleme İçin IEEE 1394
AJ-HDX900, tüm HD formatlarında DVCPRO HD sıkıştırma verisinin bozulmasız çıkışı için bir IEEE 1394 (6 uçlu) çıkış terminaline sahip.Veriler doğrudan DVCPRO HD uyumlu bir doğrusal olmayan kurgu sistemine alınabiliyor.AJ-HDX900’ü bir DVCPRO HD dijital VTR’ye veya Focus FireStore FS-100 sabit disk kaydediciye bağlayıp, bağlı birime yedek kopya alırken aynı anda AJ-HDX900’de kayıt da yapılabiliyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: