Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

APPLE DÜNYANIN EN İNCE HAFİF MACBOOK'u DUYURDU

Apple'ın Sans Francisco'daki Yerba Buena Sanat merkezinde gerçekeşen Spring Forward etkinliğinde...Uzun süredir dedikodusu yapılan yeni Macbook ortaya çıktı.Cihazın ismi önceki dedikodularda genellikle Macbook Air olarak anılsa da Apple eski efsanesini yeniden canlandırmaya karar verdi ve yeni seriyi sadece MacBook olarak adlandırdı.En ince Macbook Uzun yıllardır satışta olmayan MacBook modeli,tamamen yenilenerek geldi.Baştan aşağı değişen tasarımıyla göz kamaştıran MacBook'lar uzay grisi,altın ve gümüş renk seçenekleri ile geliyor.

Bugüne kadarki en ince Macbook olan yeni cihaz mevcut Macbook Air modelinden yüzde 27 daha ince. Macbook,Macbook Air'den daha fazla ince ve daha hafif olarak öne çıkarıldı.
Bu 600 gramlık hafifliği nasıl sağlıyorlar,Apple'ın yeni nesil Macbookları ve iPhone'ları için yeni patentler aldığını aylar önce söylemişti.
Apple'ın aldığı yeni patentler,yumuşak, hafif ve mekanik çalışma prensibiyle Macbook ve iPhone'lara uygulanacak. Bu hafifliğin ilk nedeni tamamen mekanik klavye,klavyenin tuşları standartlara oranla %60 daha hafif,yumuşak ve materyali tamamen yenilendi.

Mekanik klavyenin anladığım kadarıyla şöyle bir özelliği var,komple bir klavye platformu yerine,her klavye tuşu kendi mekanik görevini gerçekleştiriyor.Böylece klavyenin altına yerleştirilen platformun ağırlığından kurtuldu ve aynı zamanda daha ince bir Macbook tasarımı doğdu.
Aynı zamanda,Apple yeni bir LED teknolojisi üzerinde de çalışmış.Bu sadece görsellik açısından değil enerji konusunda da katkı sağlayacak.

Retina ekranda yeni rekor!
Yakşalık 908 gram ağırlığında olan yeni Macbook,beklendiği gibi 12 inç Retina ekran ile geliyor.3 Milyon piksel çözünürlük sunan çözünürlük sunan cihaz, şu ana kadarki Retina Ekranlı en ince Mac olma özelliğine de sahip

Baskıya duyarlı Trackpad
Cihazın dikkat çekici yeniliklerinden birisi de baskı duyarlı yeni trackpad kullanması. Bu sayede yazılımlarda trackpad'i daha efektif kullanılabilcek.Örneğin,QuickTime'da daha trackpad'e daha fazla baskı yapmak videonun hızlı ileri sarılmasını sağlayacak.

Tüm gün pil süresi
Cihazın donanım tarafında da büyük yenilikler mevcut. Fansız tasarıma imza atılan cihazda,Intel Core M işlemciler kullanılıyor. Sadece 5 watt enerji tüketen Core M işlemciler 9 saate kadar wireless web tarama,10 saate kadar iTunes film izleme şansı sunuyor.Genişleme kapılarında ise radikal bir karar ile USB-C'ye yer verilmiş.Tüm bağlantı kapılarına USB-C üzerinden genişleme sağlanıyor

Intel Core M ve 8 GB bellek
1.1 GHz ve 1.2 GHz işlemcilerin kullanıldığı iki Macbook modelinde Intel HD 5300 grafik çözümüne yer veriliyor.Her iki cihazda da 8 GB bellek standart olarak sunuluyor.256 GB ve 512 GB SSD depolama ile gelen yeni Macbook'ların satış fiyatı ise 1299 dolar ve 1599 dolar olarak açıklanmış durumda.Cihazlar 12 nisan tarihinde satışa çıkıyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: