Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

TRT TURKIYEDE 4K TEST YAYININA BAŞLADI

TRT, 4K teknolojisine de el atmış durumda. Avrupa’daki ilk 4K UHD TV kanal olma özelliğine kavuşan TRT,dünyada bunu yapan dördüncü yayın kuruluşu oldu.
Ülkemizde teknoloji adına atılan önemli adımlardan birisi olan 4K yayıncılığı TRT işbirliği ile yürütüleceği gibi,test yayınları çoktan başladı.Test yayınlarını izlemek isteyen kullanıcıların TRT 4K alıcısı frekanslarına bağlanması gerekiyor.Tabii ki 4K olarak izleyebilmek için uydu alıcınızın ve televizyonunuzun uyumlu olması gerekli.İlk defa 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası dahil,UEFA ve Avrupa Ligi maçları TRT kanalından yayınlanacağı gibi,bu hamle ile birlikte 2016 yılında 4K olarak bu maçları izleme şansımız olabilir.
Şuan için test yayınında olan 4K,yakın zamanda kullanıcılar ile buluşacak.TRT’nin Türksat ve Vestel işbirliğiyle hayata geçirdiği TRT 4K kanalı,bugünden itibaren Türksat uydusunda yayına başladı.4K çözünürlüğünde izleyebilmek için uyumlu bir televizyona ek olarak 4K uyumlu uydu alıcısı gerekecek.Şu an Türkiye’de çok yeni bir teknoloji olduğu için 4K uydu alıcı sayısı çok fazla değil.

Ancak TRT ile işbirliği yapan Vestel,4K destekli yerli uydu alıcısı ürettiğini açıkladı.Şimdilik televizyonlar üzerinde bütünleşik olarak bu teknoloji bulunmayacak.Ancak önümüzdeki aylarda üzerinde 4K destekli uydu alıcısı olan televizyonlar da satışa sunulacak.

Yayınları izleyebilmek için uydu alıcısının ayarlarını aşağıdaki gibi yapmak gerekiyor.

TRT 4K UYDU FREKANSI:
FREKANS:12123 MHZ
POLORIZASYON: YATAY (H)
SEMBOL ORANI: 15000
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: